Áčko nepodalo v Milovicích špatný výkon, ale na body to nestačilo

31.03.2018 20:48

Milovice - Bílé Podolí 3:2 (2:2)

První jarní venkovní utkání sehráli Podolští na půdě dalekých Milovic. Přestože hosté nebyli horším týmem, tak odjeli po prohře 3:2 bez bodů.

V úvodu prvního poločasu Podolští navázali na výkon z prvního kola proti Loučni a svou aktivní hrou nutili soupeře k chybám - Švadlenka byl ve vápně u míče dříve než obránce a následný faul potrestal z penalty Fejfar - 0:1. V 10. minutě mohlo být ještě veseleji, když Weilnich vysunul Špitálníka, jenže jeho střela z vápna proletěla těsně vedle vzdálenější tyče. Domácí se poprvé dostali před bránu ve 14. minutě, ale hned z toho bylo vyrovnání - rychlý brejk skončil faulem ve vápně a i na druhé straně se pískala penalta - 1:1. Podolští vypadli z role a domácí převzali iniciativu - ve 23. minutě se po několikanásobném nedůrazu v pokutovém území odrazil míč k Tanglovi, který jej poslal do sítě - 2:1. Podolští odpověděli nádhernou brankou Švadlenky z 36. minuty - Weinlich vyhrál hlavičkový souboj a Švadlenka nůžkami z velkého vápna vyrovnal na 2:2. Do poločasu mohli jít veselejší domácí - další rychlý brejk a následnou střelu stačil Dastych vyrazit, následnou dorážku do odkryté branky naštěstí domácí přestřelili. Poločas skončil remízou 2:2.

Ve druhé půli se hrálo opatrněji, přesto přišly šance na obou stranách. Domácí se dostali do tlaku díky několika trestným kopům a rohům, což vyvrcholilo gólem z 62. minuty, kdy zeď tečovala trestný kop do protipohybu brankáře - 3:2. Podolští se následně opět stali lepším celkem a Švadlenka po uvolnění přes dva hráče vystřelil pod břevno, ovšem brankář míč vyrazil na roh. Další velkou šancí na vyrovnání byl trestný kop z 25 metrů po faulu na Pulkerta, ale Fejfar mířil jen do zdi. V 80. minutě Netáhlo mířil z vápna k tyči, ale brankář míč vyrazil na další roh. Ještě v poslední minutě se hosté pokoušeli o vyrovnání - Pulkert vracel míč ze zadní tyče do ohně, ale v nepřehledné skrumáži si míč našel brankář a rozhodčí následně ukončil zápas.

Je to velká škoda, protože z Milovic si Podolští minimálně bod odvézt zasloužili, ale tentokrát chyběla trocha štěstí v zakončení nebo při gólových situacích soupeře. Za předvedený výkon se však Kobylky stydět nemusí - je příslibem pro příští kolo, kdy do Bílého Podolí přijede Sadská. Hraje se v sobotu od 16:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 14. Fišer z penalty, 23. Tangl, 62. Hubáček - 7. Fejfar z penalty, 36. Švadlenka. 

Sestava FC: Dastych - Jakub Fejfar, Šálený, Kupka, Martin Šváb - Špitálník (85. Netáhlo), Josef Fejfar, Pulkert, Chmelař (78. Hájek) - Tomáš Švadlenka, Weinlich.

Sestava Milovice: Fišer - Novák, Krátký (65. Zoubek), Plecitý, Beneš, Hubáček (75. Jech), Krátký, Grus, Štumar (46. Dlouhý), Tangl, Koštíř. Trenér Pavel Pavlíček.

Rozhodčí: Šnýdr - Tichý, Dvořák.

Zpět