Áčko nezvládlo závěr na Kaňku, benago si spravilo chuť domácí výhrou nad Žlebskými Chvalovicemi

05.09.2023 10:08

Kaňk - Bílé Podolí 3:2 (1:1)

Okresní přebor začal pro Kobylky o týden později, neboť při lichém počtu účastníků má každý tým jedno kolo volno. Kaňk v prvním kole prohrál v Kutné Hoře 4:0, a tak si chtěl na domácím hřišti napravit reputaci. Jenže také hosté, kteří zakusili nejvyšší okresní soutěž poprvé od sezóny 1994/1995, si přijeli pro body. S Kaňkem se Podolští v několika přátelských zápasech utkali, a také v mistrovských, i když to bylo s benagem ve třetí třídě (naposledy v sezóně 2017/2018 - výhry BP 3:2 na penalty a 5:4 na penalty). Tolik historie a nyní současnost.

Zápas začal opatrně a i když měli hosté o trochu více míč na svých kopačkách, vyložené šance k vidění nebyly. Ve 30. minutě se o vzruch postaral svou předimenzovanou malou domů z poloviny hřiště Šejvl, ovšem Nečas míč doběhl a před brankovou čárou míč odkopl do bezpečí. Jaké pak bylo překvapení všech, když pomezní rozhodčí signalizoval, že míč brankovou čáru přešel, a poslal tak domácí do vedení 1:0! Podolští se z velké křivdy rychle oklepali a ve 38. minutě srovnal Fejfar na poločasových 1:1. V druhé půli pokračovala vyrovnaná partie, ve které misky vah na stranu hostů překlopil v 78. minutě svým průnikem Šejvl, jehož prudké zakončení ze strany si brankář srazil do brány - 1:2. V poslední minutě se domácí prosadili po rychlém protiútoku a vypadalo to, že se body budou dělit. Ale s tím se Podolští nechtěli smířit, vydali se všichni na hostující polovinu a zapomněli na zadní vrátka. Domácí nabídnutou příležitostí nepohrdli a Výborný ve třetí minutě nastavení rozhodl o jejich vítězství 3:2! Navíc ještě v úplném závěru dostal červenou kartu Chmelař, který hasil další rychlý výpad Kaňku do otevřené obrany.

Podolští tak vstoupili do okresního přeboru porážkou, která byla z kategorie zbytečných. Po otočení výsledku na 2:1 to vypadalo na import bodů do Bílého Podolí, ale dva góly v nastavení vše zhatily. Domácí si body vysloužili svou bojovností, Podolští mají po návratu z vyšší soutěže o čem přemýšlet. V dalším kole hrají Kobylky doma proti Novým Dvorům v neděli od 17 hodin.

Branky: 30. vlastní, 90. Bláha, 93. Výborný - 38. Fejfar, 78. Šejvl.

Sestava BP: Nečas - Skala, Šálený, Jansa, Muller - Chmelař, Fejfar, Bodlák (84. Tronchev), Weinlich - Šejvl, Tomáš Švadlenka.

Sestava Kaňk: Staš - Klatka, Němec, Horký, Bláha, Veselý, Růžička, Výborný, Jeřábek, Wagner, Mládek. Střídali: Vamberský, Tomko, Čížek, Dražan.

Rozhodčí: Zoufalý David - Uher Jiří, Svoboda Vladislav.

Bílé Podolí B - Žlebské Chvalovice 4:0 (2:0)

Z úvodního debaklu v Sázavě se benago rychle vzpamatovalo a na domácí půdě si poradilo se Žlebskými Chvalovicemi, které loni vyhrály IV. třídu a postoupily. Zajímavostí je, že Kobylky už odehrály dva zápasy okresní soutěže, přitom však ani jeden z týmů nesídlí v okrese Kutná Hora. Zatímco u Sázavy jde o nepříjemně dlouhé cestování, u Žlebských Chvalovic jde o příjemné zpestření a nového soupeře v bojích III. třídy. Navíc Chvalovice svou úvodní výhrou 4:0 nad Bratčicemi daly na vědomí, že nechtějí být jen do počtu.

Po opatrném úvodu přišly šance po čtvrt hodině - hosté postupovali ze strany sami na brankáře, ale Fojtík se vyznamenal. Na druhé straně Dvořák hlavičkoval těsně vedle a Fejfarovu střelu do šibenice skvěle vytáhl Tuček. Až ve 30. minutě Štoček našel přesným centrem Fejfara, který bombou pod břevno otevřel skóre - 1:0. Ještě do poločasu Podolští zvojnásobili vedení díky Dvořákovi, který se po pěkné narážečce s Caklem dostal až do vápna a zakončil přesně na zadní tyč, 2:0. Ve druhé půli chtěli Podolští rychle přidat třetí gól, ale nejdříve zahrozili hosté, Fojtík měl opět práci po střele z vápna. V 60. minutě utekl Bíža, jenže svůj samostatný únik napálil jen do brankáře. K následné dorážce se dostal Dvořák a přes bránící hráče dokázal dostat míč do branky - 3:0. Na 4:0 zvýšil Tronchev pěkným obloučkem přes vyběhnuvšího brankáře, za což sklidil oprávněný potlesk diváků. Podolští měli i další šance, ale Šejvl, Muller ani Tronchev pátou branku nepřidali.

Kobylky vítězství s čistým kontem oslavily s diváky na závěrečné děkovačce a díky třem bodům se odpoutaly ode dna tabulky. V dalším kole se jede do Zbraslavic, hraje se v sobotu od 14 hodin.

Branky: 30. Fejfar, 42. a 60. Dvořák, 66. Tronchev.

Sestava BP: Fojtík - Horálek, Kupka, Petr Štoček, Cakl - Muller, Fejfar (46. Tronchev), Luboš Štoček st., Dvořák (73. Jan Švadlenka) - Šejvl (88. Roušar), Bíža (80. Jukl).

Sestava Žlebské Chvalovice: Tuček - Michálek, Čopák, Marek, Procházka, Polák, Forman, Pavlík, Šimon, Erber, Žďánský. Střídali: Halás, Vašíček, Szakács, Vrána, Rolenec.

Rozhodčí: Šnábl Jan.

Diváci: 60.

Zpět