Áčko porazilo Ostrou a je nadále doma stoprocentní

03.10.2019 00:29

Bílé Podolí - Ostrá B 3:2 (1:0) 

Podolští ve svém třetím domácím zápase vybojovali třetí vítězství, o kterém rozhodly branky Fejfara, Kupky a Štočka mladšího. I přes mocný finiš hostů zůstaly všechny body v Bílém Podolí.

V prvním poločase se hrála vyrovnaná partie se šancemi na obou stranách. Podolští hrozili hlavně ze standardních situací: v 10. minutě centroval Štoček ml. a Radovnického hlavičce chyběli centimetry, aby se vešla mezi tři tyče. Hosté odpověděli hlavičkou Sedláka po rohu, která se však také mezi tři tyče nevešla. Ve 20. minutě kopal trestný kop opět Štoček, Kupka ze zadní tyče vracel míč na volného Weilnicha, proti němuž si v souboji pomohl obránce loktem a kopala se penalta! Fejfar nezaváhal a domácí vedli 1:0. Hosté měli dvě možnosti na vyrovnání: ve 32. minutě skvělým zákrokem zlikvidoval Dastych samostatný únik a totéž se mu povedlo i s pomocí obrany ve 40. minutě. Poločas tak vyhráli domácí 1:0. 

Do druhé půle vstoupili domácí chybou v rozehrávce, kterou naštěstí hosté nevyužili, a tak stříleli branky domácí: v 59. minutě vybojoval Tyšer roh, Štoček ml. našel přesně hlavu Kupky, který zvýšil na 2:0. Navíc v 64. minutě se do střelecké pozice dostal Štoček ml. - první střelu z vápna ještě obrana zblokovala, ale druhý pokus už zapadl přesně k tyči, 3:0! Jenže to už Kobylky musely podruhé nuceně střídat a rychle jim docházely síly. Navíc se hostům povedl únik po straně, centr i zakončení - 3:1. V 80. minutě odpískal rozhodčí Dastychovi příliš dlouhé držení míče a z následného nepřímého volného kopu Ghanem prostřelil zeď - 3:2! Podolští mohli vzápětí přidat pojistku, ale Šváb svým chytrým lobem branku minul. Hosté vrhli všechny síly do útoku, ale dvě nebezpečné standardky domácí přežili a skóre zůstalo na stavu 3:2. 

Podolští doslova silou vůle udrželi alespoň jednobrankový náskok a mohli oslavit další tři body vítěznou děkovačkou se svými fanoušky. Podolští v zápase museli třikrát nuceně střídat, zranění Milana Skaly se bohužel jeví jako vážné. Přestože v domácím prostředí se daří body sbírat, chtělo by to něco přivézt také ze hřiště soupeře. O to se Kobylky pokusí už v sobotu na horké půdě ve Vrdech. Hraje se od 16 hodin. 

Branky: 21. Fejfar z penalty, 59. Kupka, 64. Štoček ml. - 73. Dozorec, 81. Ghanem. 

Sestava BP: Dastych - Skala (22. Štoček st., 70. Frčka), Kupka, Šálený, Spáčil - Čakovský (81. Šváb), Štoček ml., Fejfar, Radovnický - Weinlich, Tyšer. 

Sestava Ostrá B: Volejník - Štejnar, Ghanem, Sedlák, Hradecký, Manhart, Wolf, Bílek, Dozorec, Kukla, Těšínský. Střídali: Dejl, Kadeřábek, Šedina. 

Rozhodčí: Hron Karel - Šmejkal Jiří, Horvát Jiří. 

Diváků: 80.

Zpět