Áčko přivezlo bod za bezbrankovou remízu z Pátku

02.04.2022 23:04

Pátek - Bílé Podolí 0:0

Podolští si do Pátku přijeli pro bod, který si také odvezli - tak by se stručně dal shrnout první jarní bodový zisk ze hřiště soupeře. Branka nepadla, ale na hřišti se určitě bylo na co dívat.

Narozdíl od slunečného jarního zahájení z minulého týdne se tentokrát hrálo ve velké zimě a moc nechybělo, aby začalo sněžit. I hráči obou mužstev se rozehřívali pomaleji a šance přišla až po dvaceti minutách - po Štočkově rohu Kupka nedokázal hlavou zakončit mezi tři tyče. Na druhé straně se dostal za obranu Grospič a z malého vápna naštěstí přestřelil. Na druhé straně z těžké pozice zakončoval Kubát, ale ani on bránu netrefil. Hosté se kombinačně dostali před branku ve 35. minutě, jenže Weinlichovi míč na poslední chvíli ukopl obránce na roh. O chvilku později napřáhl z 25 metrů Štoček a skákavá střela zazvonila o tyč! Domácí kontrovali střelou zpoza vápna, ovšem Dastych byl pozorný a dokázal dělovku vyrazit na roh. Poločas branku nepřinesl.

Ve druhé půli hráli domácí po větru a i díky tomu vyrovnali počet nastřelených tyčí na 1:1 - trestný kop nikdo netečoval a odrazil se právě až od tyče zpět do vápna, kde si obrana se štěstím poradila. O pár minut později zakončoval hlavou střídající Bera hlavou těsně vedle. Domácí útočník sice pobyl na hřišti jen 10 minut, ale měl hned dvě gólové šance - při té druhé odražený míč poslal z malého vápna vysoko nad bránu a ještě se při tom zranil, takže si obrana hostů mohla oddychnout. Podolští se také dokázali dostat do šancí - Štočkova dalekonosná rána skončila s přispěním brankáře na břevně, Švadlenkova hlavička šla těsně vedle. Domácí se postupem času dostali do tlaku, ale v zakončení se jim nevedlo. Ani když si zkoušeli říct o penaltu, nenechal se rozhodčí Říha oklamat. Rozhodnout mohl na druhé straně Štoček, který ve vápně oklamal dva protihráče a zakončil na zadní tyč, ovšem ani jeho vyložená šance brankou neskončila. Zrodila se bezbranková remíza.

Před zápasem Kobylkám vůbec do skoku nebylo - do Pátku dorazily jen v jedenácti, navíc v této sezóně dosud jen jednou dokázaly přivézt bodový zisk ze hřiště soupeře. Díky bojovnému výkonu všech hráčů v čele s brankářem Dastychem, který udržel čisté konto, je bod doma. Z pohledu vyložených šancí je navíc určitě zasloužený a při troše štěstí mohly být i tři body, ale je potřeba zůstat skromní, protože stejně tak nemusel být žádný. Teď by nebylo špatné potvrdit venkovní zisk také na domácí půdě, i když to bude těžké, protože Pečky hrají o čelo tabulky a podzimní duel vyhrály čtyřbrankovým rozdílem. Hraje se v sobotu od 13 hodin.

Branky: -

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Jansa - Fejfar, Štoček ml., Radovnický - Tomáš Švadlenka, Kubát, Weilnich.

Sestava Pátek: Krch - Leština, Bulíř, Kohoutek, Bartheldy, Stibor, Navrátil, Jirásek, Papoušek, Kalina, Grospič. Střídali: Stehlík, Bera, Bureš.

Rozhodčí: Říha Jaroslav - Pagáč Tomáš, Stádník Vladimír. Delegát: Kosina Ladislav.

Zpět