Áčko se rozloučilo porážkou, důležitá je záchrana

21.06.2010 10:31

Pečky - FC Bílé Podolí 3:0 (1:0)

Poslední kolo letošního ročníku I.B třídy skupiny D zajíždělo podolské áčko do Peček. Soupeř byl na předposledním místě v tabulce a jeho šance na záchranu byla mizivá, proto se chtěli domácí hráči alespoň rozloučit před svými diváky dobrým výsledkem. Bílé Podolí přijelo oslabené o několik hráčů (Beran, Semínko, Skala, Bíža, Chadraba), proto dostali příležitost dorostenci (Červinka, Horký, Švadlenka, Pilař). Domácí začali aktivněji a ve 25. minutě donutili podolskou obranu k chybě, kdy po vystihnutí nedůrazné malé domů poslal Pečky do vedení Hubáček. Na vedoucí gól se snažil odpovědět Pilař, který šel z úhlu sám na bránu, ale zakončení na dlouhou nohu gólovou radost nepřineslo. Ještě v prvním poločase spálili domácí několik šancí, takže do kabin se šlo za stavu 1:0.

Zkraje druhého poločasu hosté přitlačili a snažili se o vyrovnání. Jenže místo vyrovnání přišel dlouhý nákop domácího brankáře, zaváhání hostujících stoperů a samostatný únik domácího Žižky, který nezaváhal a poslal Pečky do dvoubrankového vedení. Když se situace jako přes kopírák zopakovala i o pět minut později a opět Žižka dal na 3:0, bylo prakticky po zápase. Podolští si sice vytvořili ještě šance, jako například Šálený v 80. minutě, kdy trefil břevno a dorážku Jelínka vykopl z brankové čáry obránce domácích, ale skóre se už do konce zápasu nezměnilo. Zápas tak skončil zaslouženým tříbrankovým vítězstvím domácích.

Ani výhra však Pečky od sestupu nezachránila a příští rok budou hrát kolínský okresní přebor. Podolští možná pod dojmem jisté záchrany a následků rozlučky, která proběhla večer před zápasem, na vyšší nasazení domácích nestačili, sezónu tak zakončili porážkou.

Sestava: Červinka - Horký (46. Zelený), Lukáš Toman, Štoček, Chmelař - Spáčil, Švadlenka, Šálený, Fejfar - Jelínek, Pilař

Zpět