Áčko v Pečkách dvakrát skórovalo, ale na body to nestačilo

29.03.2023 20:37

Pečky - Bílé Podolí 3:2 (2:1)

První jarní kolo zavedlo podolské Kobylky na půdu šestého celku tabulky do Peček. Na úvodní branku domácích dokázal odpovědět přesným trestným kopem Štoček, ale Pečky přidaly další dvě přesná zakončení. V závěru se podařilo po rohu snížit Jansovi, ovšem vyrovnat už hosté nestihli.

Podolští nechtěli brzy inkasovat, to se jim bohužel nepodařilo - už ve 3. minutě se dostal do úniku ze strany Vrba a zakončil přesně na zadní tyč, 1:0. Hosté se snažili zareagovat a dostali se do tempa, ale k vyrovnání jim velkou chybou pomohl hostující brankář, který s míčem v ruce opustil vápno, a z následného přímého kopu srovnal Štoček na 1:1! Poté se zase více do hry dostali domácí, ovšem obrana v čele s Dastychem několik šancí dokázala zažehnat, někdy jim pomohla i střelecká nemohoucnost domácích. Podolští vycházeli ze zabezpečené defenzivy, ale měli i šance - tu největší ve 40. minutě Weinlich, který samostatný únik zakončil střelou nad Cmárovu bránu. Bohužel se potvrdilo známé nedáš - dostaneš, ve 42. minutě utekli domácí a stanovili poločasový výsledek na 2:1.

Ve druhé půli sílil déšť, v něm moc kvalitní fotbal k vidění nebyl - spíše souboje a standardní situace, než vypracované akce. Domácí se uklidnili brankou v 72. minutě na 3:1 z rychlého protiútoku a mohlo se zdát, že je rozhodnuto. Jenže v 86. minutě se po rohu nejlépe ve vápně zorientoval Jansa a přece jenom vykřesal bodovou naději pro Kobylky - 3:2. V závěru však již žádné šance k vidění nebyly a Pečky si jednobrankový náskok pohlídaly.

Je to trochu pokračování podzimního trendu - hra nebyla špatná, body šly určitě uhrát, ale nakonec to o gól nevyšlo. Kobylky se rozhodně nemusí za svůj výkon stydět a body zkusí udělat v dalším kole, i když to bude těžké. Do Bílého Podolí totiž přijede čtvrtá Jíkev. Hraje se už od 12:30, sobota jako hrací den pro domácí zápasy zůstává.

Branky: 3. Vrba, 42. Zajíc, 72. Brunclík - 13. Štoček, 86. Jansa.

Sestava BP: Dastych - Chmelař, Šálený, Cakl, Jansa - Dvořák, Kubát, Štoček ml. (83. Horálek), Fejfar, Weinlich - Tronchev (75. Muller).

Sestava Pečky: Cmár - Holub, Pikner J., Havelka, Pikner K., Křivský, Zajíc, Brunclík, Vrba, Soba, Buřič. Střídali: Bydlák, Muller, Zborník, Sejpal.

Rozhodčí: Bydlák David - Nehasil Karel, Němeček Josef. Delegát: Kindl Adam.

Zpět