Áčko v roli sparingpartnera ve Vykáni šestkrát inkasovalo

19.09.2022 22:24

Vykáň - Bílé Podolí 6:0 (2:0)

Čtvrtou porážku v řadě si připsali fotbalisté Bílého Podolí. Zatímco předchozí zápasy byly vyrovnané a při troše štěstí v nich šlo bodovat, na půdě lídra tabulky to byla jen otázka skóre.

Hosté nezačali špatně a už v 5. minutě mohli jít do vedení, když se po Švadlenkově centru zjevil sám na zadní tyči Weinlich, ale zakončení se mu nepovedlo a zařízení netrefil. Následně převzali iniciativu domácí a vynutili si tlak několika standardními situacemi, které hosté ještě stačili odvrátit. V 16. minutě však přišel rychlý brejk a Kočí otevřel skóre nechytatelnou střelou k tyči - 1:0. Ve 27. minutě navýšil vedení Vykáně Kolbl, který do prázdné brány uklidil centr Kočího. Podolští nestíhali v soubojích a výborně technicky vybavení domácí mohli přidat další branky, ale Dastych dvakrát zachránil svůj tým od třetí pohromy. Na druhé straně Štoček mířil těsně vedle, do kabin se šlo za stavu 2:0.

Ve druhé půli už byla jen otázka skóre, jak to nakonec dopadne. S chutí hrající domácí sázeli branky co deset minut - někdy po chybách obrany, někdy po krásných akcích a nechytatelných bombách. Podolští mohli alespoň zkorigovat stav, ale čestný úspěch nebyl dopřán ani Weinlichovi hlavičkujícímu nad břevno, ani Kupkovi, který neprostřelil hradbu těl po odraženém míči ve velkém vápně. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě 6:0.

Při poslední návštěvě Vykáně padlo také 6 branek, tehdy si oba týmy body rozdělily za remízu 3:3, tentokrát to však byla jasná záležitost. Podolští mají za sebou zápasy proti prvním čtyřem celkům tabulky, nyní však musí herně a hlavně výsledkově zabrat, pokud se chtějí v soutěži zachránit. V příštím kole přijede do Bílého Podolí Městec Králové, hraje se v sobotu od 16:30.

Branky: 16. Kočí, 27. Kölbl, 54., 74. a 80. Bejbl, 64. Kramář.

Sestava BP: Dastych - Cakl, Kupka, Šálený, Jansa - Fejfar, Kubát, Štoček ml., Muller, Weinlich - Tomáš Švadlenka.

Sestava Vykáň: Šulc - Novotný, Vondrka, Vobořil, Kočí, Bejbl, Hanzlík, Hurák, David, Ratner, Kolbl. Střídali: Kramář, Zdich.

Rozhodčí: Vlk Miroslav - Kuba Michal, Tvaroh Petr.

Zpět