Áčko v Sadské inkasovalo jediný gól těsně před koncem

06.11.2021 19:14

Sadská - Bílé Podolí 1:0 (0:0)

V posledním podzimním kole se Podolští vydali do Sadské pokusit se o nějaký ten bod, který by v celkovém součtu znamenal úspěšný podzim. Vše se dařilo až do 87. minuty, kdy domácí vstřelili jedinou branku zápasu a rozhodli o nejtěsnějším vítězství 1:0.

V Sadské je velké hřiště a Kobylky nejsou příliš běhavý mančaft, a tak hlavním úkolem byla defenziva a vyčkávání, co vymyslí soupeř. Sadská se do kompaktní obrany těžko dostávala, až ve 20. minutě musel Dastych zasahovat proti nebezpečné střele z úhlu. O chvíli později ze domácí opět dostali do vápna, ale střela na zadní tyč se stočila těsně vedle. Na druhé straně se Tyšerův dloubák stáčel do šibenice, ale Šaroch konečky prstů vyrazil míč na roh. Hosté měli i štěstí, když po skrumáži ve vápně musel brankáře zastoupit Chmelař, který míč vyhlavičkoval do bezpečí. Poločas skončil bez branek.

Ve druhé půli pokračovala kombinační bída z první půle. Domácí se okolo 60. minuty dostali do tlaku díky sérii rohů a trestných kopů, ale Dastych několikrát nebezpečné centry vyboxoval a několikrát mu pomohla obrana. V 75. minutě předvedl Dastych skvělý reflex, když na brankové čáře reflexivně vyrazil hlavičku z bezprostřední blízkosti. V 78. minutě se dostal Plot za obranu a po zpětné kličce dosáhl svého - pískala se penalta! Jenže Kobylky zachránila tyč a pokračovalo se za bezbrankového stavu. Teprve potom se do šancí dostali také hosté, ale ty byly vyložené - po Štočkově centru vracel míč před bránu Radovnický a Kupka nedokázal hlavičku vměstat mezi tři tyče. O chvíli později se dostal do vápna Štoček a jen výborný zákrok Šarocha zamezil změně skóre. Když už to vypadalo na remízu, tak se po sérii chyb hostujícíh hráčů dostal do samostatného úniku Barták a rozhodl o třech bodech pro Sadskou - 1:0. 

Bílé Podolí získalo během podzimu na hřištích soupeřů pouhé tři body, ale zároveň Sadská na domácím hřišti ve stejném období dosud nevyhrála. Bohužel pro Kobylky se prolomila ta druhá statistika. Podolští ve druhé půli přečkali velký tlak domácích, přežili i penaltu, ale nepohlídali si rychlý brejk v úplném závěru zápasu. Sadská se tak v tabulce dotáhla na Kobylky a díky lepšímu skóre přezimuje na 8. místě. Podzimních 17 bodů není špatný bodový zisk, ale v kontextu dvou posledních zápasů, kdy Kobylky inkasovaly až v závěru, to mohlo být určitě lepší. Jarní část je zatím ve hvězdách - vzhledem k posledním dvěma ročníkům, kdy se jaro úplně zrušilo, vůbec nemá cenu předjímat další vývoj.

Branka: 87. Barták.

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Chmelař (60. Smutný) - Fejfar, Štoček ml., Tomáš Švadlenka, Radovnický (79. Tronchev) - Tyšer, Weinlich.

Sestava Sadská: Šaroch - Svoboda, Havlík, Sladkovský, Nill, Vlasák, Plot, Pavel, Barták, Černý, Cempírek. Střídali: Balaš, Brynych.

Rozhodčí: Mižič Jan - Remenec Lubomír, Stejskal Miloš

Zpět