Áčko v závěru sezóny nestačilo na své soupeře, s I.B třídou se rozloučilo porážkami

18.07.2023 10:31

Sadská - Bílé Podolí 6:1 (1:0) 

Po dvou domácích porážkách bylo jasné, že Kobylky svou dlouholetou pouť v krajských soutěží ukončí, přesto nechtěly v posledních zápasech přenechat body soupeřům bez boje. V Sadské, která bojuje o třetí místo, padla v prvním poločase jediná branka - domácí využili chyby v rozehrávce a vedli 1:0. Jenže Podolští hned z kraje druhé půle vyrovnali díky Tyšerovi a bylo zaděláno na drama. Bohužel v 61. minutě si domácí vzali vedení zpět - 2:1. Když potom v 75. a 77. minutě dovršil domácí Vlasák hattrick, bylo po zápase. Sadská přidala další dvě branky, výsledné skóre 6:1 je pro Kobylky hodně kruté. Poděkování zaslouží hráči béčka, kteří na zápas odcestovali a áčku pomohli, protože jinak by trenér Šváb ani nedal dohromady jedenáct hráčů. 

Branky: 33. Sladkovský, 61., 75. a 77. Vlasák, 80. Havlík, 86. Černus - 47. Tyšer. 

Sestava BP: Dastych - Horálek, Šálený, Štoček ml., Jansa - Dvořák, Müller, Fejfar, Štoček st. (46. Doubek) - Tyšer, Bíža (81. Fojtík). 

Sestava Sadská: Jirásek - Havlík, Černus, Horna, Michálek, Sladkovský, Vlasák, Svoboda, Brynych, Pavel, Dudla. Střídali: Hnízdo, Havlík, Nedbal. 

Rozhodčí: Pejša Tomáš - Stádník Vladimír, Laštovička Stanislav. 

Ostrá - Bílé Podolí 6:1 (2:1) 

Další venkovní zápas a další „tenisový“ výsledek, navíc opět velký problém se sestavením základní jedenáctky. Domácí díky velmi aktivnímu začátku vedli už v 10. minutě 2:0, ale Štoček z trestného kopu snížil na poločasových 2:1. Domácí měli spoustu dalších šancí, ale nevyužili je, a tak stále žila naděje na bodový zisk pro hosty. Jenže v 61. minutě Ostrá z rychlého protiútoku přidala třetí branku, potom už to bylo podobné jako o týden dříve v Sadské - skóre se zastavilo na ukazateli 6:1. 

Branky: 1., 61. Dozorec, 10. Kadeřábek, 79. Koblasa, 81. Manhart, 88. Kukla - 23. Štoček ml. 

Sestava BP: Dastych - Chmelař, Kubát, Štoček ml., Jansa - Dvořák, Fejfar, Müller, Štoček st. (81. Jukl) - Tyšer, Bíža. 

Sestava Ostrá: Volejník - Štejnar, Birkuš, Novák, Bíma, Chramosta (57. Manhart), Koblasa (81. Kiselovič), Wolf (70. Dejl), Dozorec (78. Zápotocký), Kukla, Kadeřábek (57. Kluzáček). 

Rozhodčí: Vágner Pavel - Říha Jaroslav, Mareš Bohumil. Delegát: Mázdra Jaroslav. 

Bílé Podolí - Semice 4:5 (1:4) 

Po dvou výjezdech se Kobylky představily opět doma a vzhledem k tomu, že ze Semic dokázaly na podzim přivézt bod, měly podobné ambice i tentokrát. Jenže šílený první poločas skončil výsledkem 1:4 a vypadalo to na další debakl! Dotahovat začali Podolští až v 69. minutě, kdy na 2:5 snížil Bodlák a v 74. minutě se z trestného kopu trefil Štoček - 3:5. Hosté vypadli ze hry a Kobylky mohly přidat další branky, jenže své velké šance neproměnily. Až v 90. minutě opět z trestného kopu dokonal hattrick Štoček, ale na vyrovnání už nebyl čas ani síly - 4:5. 

Branky: 13., 74., 90. Štoček ml., 69. Bodlák - 9. Procházka, 19., 36. Jareš, 38., 54. Vavroušek. 

Sestava BP: Dastych - Horálek, Šálený, Cakl, Jansa - Dvořák, Štoček ml., Fejfar, Bodlák - Müller, Tyšer (68. Bíža). 

Sestava Semice: J. Procházka - Bříza, Machala, Vavroušek (73. Adamec), Kamlach, Petsoliak, F. Procházka, Kubela, Vavřík, Kudrna, Jareš. 

Rozhodčí: Lambev Marek - Šmejkal Jiří, Benák Petr. 

Diváci: 60. 

Bílé Podolí - Plaňany 1:3 (1:2) 

V posledním kole se Podolští chtěli důstojně rozloučit s I.B třídou a zároveň poděkovat fanouškům za přízeň, i když se výsledkově vůbec nedařilo. Plaňany však bojovaly o záchranu v soutěži, což na jejich nasazení bylo znát. Ve velkém vedru šli do vedení hosté už v 5. minutě, ale ve 21. minutě vyrovnal Štoček pěknou střelou zpoza vápna na 1:1. Bohužel se do poločasu nepodařilo udržet remízový stav a ve 40. minutě šli do vedení opět hosté. Když pak v 61. minutě přidaly Plaňany třetí branku, byl zápas rozhodnutý. Ani v posledním zápase se tedy nepodařilo bodovat. Šlo vlastně o typický vývoj z posledních kol - vyrovnaný první poločas, neproměněné šance a pak smolný gól, který dal soupeři rozhodující náskok. To byla bohužel realita celé sezóny, i proto je zakončená sestupem do okresního přeboru. 

Branky: 21. Štoček ml. - 5. Freund, 40. Rýva, 61. Shpuryk. 

Sestava BP: Dastych - Jansa, Šálený (69. Bíža), Kubát, Spáčil (59. Horálek) - Dvořák, Štoček ml., Fejfar (84. Jukl), Müller (77. Volenec) - Tomáš Švadlenka, Bodlák (84. Fojtík). 

Sestava Plaňany: Arnold - Motrunich, Konůpek, Nedvědil (90. Jambor), Starov, Klucska (84. Žemba), Shpuryk (77. Čech), Dittrich, Rýva (87. Lazaryev), Nevdashov, Freund. 

Rozhodčí: Stumpf Jaroslav - Stránský Martin, Petýrek Václav. Delegát: Kudrna Ladislav. 

Diváci: 75.

Zpět