Áčko venku nebodovalo, v Pečkách nevstřelilo ani gól

31.08.2021 22:50

Pečky - Bílé Podolí 4:0 (1:0) 

Jako den a noc jsou zatím výkony Kobylek v domácím prostředí a na hřištích soupeřů. Po nepovedené výpravě do Semic následoval další příděl, tentokrát čtyřgólový. 

V prvním poločase byli aktivnější domácí a dokázali se dostat i do zakončení, ale Dastych dva zahřívací pokusy bez problémů kryl. Ve 26. minutě ovšem utekli domácí po straně a zpětnou přihrávku uklidil pod břevno Sova - 1:0. Rychlé průniky po stranách dělaly nadále hostům problémy, ale další dvě příležitosti domácích dokázala obrana na poslední chvíli odvrátit. Hosté se dostávali do nebezpečných prostorů sporadicky a když už hrozilo nebezpečí, byl podezřele často nahoře praporek pomezního rozhodčího. Při závaru ve 35. minutě musel kroutit hlavou i delegát Lantora, když míč vracený po rohu na malé vápno byl také posouzený jako ofsajd, přestože domácí hráč s brankářem stáli na brankové čáře. Z minima šancí nakonec mohlo přijít vyrovnání, když Weinlich s Kubátem dobře napadali a druhý jmenovaný vyhrál souboj s vybíhajícím brankářem mimo vápno, ale míč už se dostal do velkého úhlu, odkud Weinlich branku nakonec neohrozil. Do kabin se šlo za těsného vedení domácích 1:0. 

Do druhé půle Podolští přeskupili řady a začali hrát na dva útočníky, nebezpečnější však byli z rychlých brejků domácí. V 50. minutě se po ruce ve vápně pískala penalta, ale Dastych se vytáhl a prudkou střelu dokázal vyrazit! Vypadalo to, že se Podolští vybudí k dalším ztečím domácí branky, ale kromě Chmelařovy hlavičky vedle (po které stejně následoval opět chybně odmávaný ofsajd) se k zakončení nedostali. Naopak v 55. minutě domácí rozebrali několika přihrávkami na hranici vápna hostující defenzivu a Muller zvýšil střelou k tyči na 2:0. Co naplat, že Kobylky měly ve druhé půli vyšší procento držení míče, když jejich snaha končila na velkém vápně. Jen Radovnický se v 65. minutě do vápna dostal, vyhrál souboj o míč s obráncem a byl při tom zasažen kopačkou do hlavy, ale tentokrát se penalta nepískala. Domácí byli efektivnější, po rychlém brejku do otevřené obrany zvýšil na 3:0 Jedlička. V 84. minutě opět utekl obraně Jedlička a Kupka mohl být hodně rád za žlutou kartu, když ho metr před velkým vápnem skluzem poslal k zemi. Jenže domácí tuto akci nakonec stejně zakončili gólově, když se parádně z přímého kopu trefil Brunclík - 4:0. Alespoň čestný úspěch mohl přidat Fejfar, ale místo míče jen vykopl drn z hrbolatého hřiště, a tak tentokrát vyšli Podolští střelci naprázdno. 

Stejně jako ze Semic si i tentokrát si vezou hráči Bílého Podolí ze hřiště soupeře vysokou porážku. V prvním poločase byli domácí lepší a mohli vést i větším rozdílem. Ve druhé půli se hosté herně zlepšili, ale platonický tlak nevedl k žádné vyložené šanci. Kobylky budou muset opět zabojovat o body na domácí půdě, v sobotu přijede Městec Králové. Hraje se od 17 hodin. 

Branky: 26. Sova, 55. Muller, 69. Jedlička, 85. Brunclík. 

Sestava BP: Dastych - Čakovský (30. Kubát), Kupka, Šálený, Jansa (56. Jelínek) - Fejfar, Chmelař, Štoček ml., Tomáš Švadlenka, Radovnický (62. Tyšer) - Weinlich. 

Sestava Pečky: Cmár - Brunclík, Kašpárek, Králík, Materna, Muller, Pikner, Richter, Sova, Lindner, Jedlička. Střídali: Doležal, Buřič, Soukup. 

Rozhodčí: Procházka Václav - Bydlák David, Horák Matěj. Delegát: Lantora Michal.

Zpět