Áčko venku opět nebodovalo, v Pátku pětkrát inkasovalo

23.09.2019 19:57

Pátek - Bílé Podolí 5:2 (2:1)

Podolští zajížděli na půdu neoblíbeného soupeře do Pátku s mírnými obavami. Neoblíbeného proto, že Pátek vyhrál oba vzájemné zápasy v minulé sezóně. S obavami proto, že opět chybělo několik hráčů - ať už kvůli karetnímu trestu, nebo kvůli zranění. Dobrou zprávou však byl návrat Karla Weinlicha do základní sestavy. Uzdravený podolský snajpr sice vstřelil dvě branky, přesto všechny body zůstaly v Pátku, protože domácí dokázali skórovat pětkrát. 

Přitom v prvním poločase se hrála vyrovnaná partie. Domácí hrozili rychlými náběhy po křídlech, ale Podolští prozatím dokázali šancím vzdorovat. V 15. minutě naopak hosté sami udeřili - odražený míč vrátil do vápna Fejfar, v následné skrumáži pálil Kupka do brankáře, Tyšer do hráče stojícího na brankové čáře a až Weinlichovi se podařilo dostat míč do sítě - 0:1. Jenže radost domácích netrvala dlouho - domácí po křídle tentokrát utekli, míč se dostal se štěstím k Ryšánkovi, který jej z 10 metrů uklidil k tyči - 1:1. Šance na obou stranách pokračovaly a do vedení mohly jít oba celky - hosté hlavičkovali v gólové pozici mimo a několikrát také musel zasahovat Dastych, hosté pálili hlavně z dálky - Tyšerovu i Fejfarovu tečovanou ránu vyrazil Kmoch na roh. Ve 30. minutě hosté kopali roh, ale domácí jej odvrátili a rychlý brejk pod břevno zakončil Sporiš - 2:1. V největší šanci na vyrovnání pálil Fejfar těsně vedle. Hosté mohli být za jednobrankovou ztrátu ještě rádi - ve 45. minutě se po velkém závaru a několikanásobném zakončení dostal míč nakonec do sítě, ale před tím ho už Dastych držel v rukou, a tak byl odpískaný faul na brankáře. Poločas vyhráli domácí 2:1.

Ve druhé půli byly k vidění opět náznaky šancí na obou stranách, přičemž jako první udeřili hosté - brankář Dastych dlouhým nákopem překonal obranu, pátecký stoper se nedohodl s brankářem, u míče byl první Weinlich a nadvakrát překonal Kmocha - 2:2! Od této chvíle se začalo hrát ještě více nahoru - dolů, Podolští mohli skóre otočit, ale i domácí si mohli vzít vedení zpět. To se také stalo v 73. minutě - po rohu propasíroval míč do sítě Zumr - 3:2. Čtvrtou branku nabídli hosté chybou v rozehrávce domácím sami, pátou branku vstřelil Pátek hlavou po přesném centru. Nebylo co řešit, zápas se v poslední desetiminutovce jenom dohrával.

Za stavu 2:2 to vypadalo pro Kobylky hodně nadějně, ale dvě neuvěřitelné chyby rozhodly o tom, že všehny body zůstaly v Pátku. Pátá branka pak byla jen hřebíčkem do rakve bodového zisku. Je to velká škoda, protože v Pátku se bodovat dalo a mělo. Nezbývá, než se opět spolehnout na domácí prostředí a vybojovat body v zápase s rezervou Ostré. Hraje se v sobotu od 16 hodin.

Branky: 19. Ryšánek, 30. Sporiš, 73. Zumr, 79. Billý, 83. Petráň - 15. a 59. Weinlich. 

Sestava BP: Dastych - Skala, Kupka, Šálený, Spáčil (73. Štoček ml.) - Čakovský, Fejfar, Hájek, Radovnický - Tyšer, Weinlich. 

Sestava Pátek: Kmoch - Bartheldy, Bulíř, Kohoutek, Stibor, Kalina, Grospič, Billý, Sporiš, Zumr, Ryšánek. Střídali: Mašinda, Petráň, Jirásek. 

Rozhodčí: Kinčl Vlastislav - Němeček Josef, Heřmánek Petr.

Zpět