Áčko veze bod z Milovic, dvakrát dokázalo vyrovnat

01.10.2022 23:25

Milovice - Bílé Podolí 2:2 (2:1)

Podolští museli v minulém kole skousnout ztrátu dvou bodů za remízu 2:2. Tentokrát mohou být Kobylky za bod z venku rády, i když při troše štěstí mohly i vyhrát. To by ovšem nesměly svou nekoncentrovaností umožnit domácím dvakrát skórovat vzápětí po rozehrávce.

Za vytrvalého deště a na velmi těžkém terénu začali mnohem lépe domácí a hned v 1. minutě šli do vedení. Hosté prohráli dva souboje u lajny a následný centr napříč vápnem usměrnil do brány na zadní tyči Drahorád - 1:0. To byla velká rána pro hosty, navíc domácí pokračovali v převaze a jednobrankový náskok zůstal jen díky Dastychovi, který reflexivně vyškrábl zakončení po dalším nebezpečném centru do vápna. Hosté se osmělili ve 12. minutě díky Štočkově tečované pumelici, ale brankář se dokázal přemístit. Ve 25. minutě Štočkův přímý kop z 25 metrů obrana odrazila jen ke Dvořákovi, který chladnokrevně vyrovnal na 1:1. Jenže hned o minutu později přišla další pohroma - opět centr do vápna, který si bohužel obrana srazila do vlastní sítě - 2:1. Mohlo být ještě hůře, ale Dastych opět vytáhl skvělý zákrok po závaru a následně míč do bezpečí odvrátila obrana. Ve 45. minutě přišla ještě jedna šance domácích, kdy odražený míč napálil dobíhající obránce těsně vedle šibenice. Podolští mohli být rádi, že jdou do druhé půle jen s jednobrankovou ztrátou.

Druhý poločas byl herně vyrovnanější, ale více šancí měli hosté - v 52. minutě se na hranici vápna prokličkoval Štoček, který krásně obstřelil brankáře, ale s ním bohužel i branku. Ani průnik Weinlicha ke gólu nevedl, obrana dokázala jeho zpětnou přihrávku na poslední chvíli odvrátit. Domácí hrozili hlavně po standardních situacích, ale buď hlavičkovali vedle, nebo si obrana poradila. Až v 78. minutě přišlo vyrovnání - Mullerův aut prodloužil Kupka na hranici vápna k Fejfarovi, který přesnou střelou k tyči nedal brankáři šanci - 2:2. Následovala pasáž, kdy Kobylky sahaly po otočení zápasu, ale dva závary nedokázaly přetavit ve vedoucí branku. Na druhé straně mohli rozhodnout i domácí, ale Dastych ve spolupráci s obranou všechny situace vyřešil.

Remíza je ve výsledku zřejmě zasloužená, přestože oba celky potřebovaly nutně tři body a misky vah se mohly převážit na obě strany. Milovice alespoň neodskočily Kobylkám v tabulce, Podolští se díky bodu odpoutali z posledního místa tabulky. Už v dalším kole přijde velmi důležitý zápas o záchranu - do Bílého Podolí přijede Pátek. Hraje se v sobotu od 16:00.

Branky: 1. Drahorád, 26. vlastní - 25. Dvořák, 78. Fejfar.

Sestava BP: Dastych - Jansa, Kupka, Šálený, Skala - Dvořák, Štoček ml., Muller, Fejfar - Tomáš Švadlenka, Weinlich.

Sestava Milovice: Kopecký - Plecitý, Lukáš, Dlouhý, Krátký, Solar, Totakhail, Muller, Krátký J., Drahorád, Klička. Střídali: Doležal, Gaja.

Rozhodčí: Absolín Vojtěch - Dohnal Lukáš, Neliba Vladislav.

Zpět