Áčko vyhrálo v Radonicích, je na 4. místě a má 41 bodů

03.06.2013 09:58

Radonice - Bílé Podolí 1:3 (0:0)

Když Podolští v neděli odjížděli do Radonic, základní otázka zněla: bude se vůbec hrát? Hřiště na místě bylo i po vytrvalých deštích v posledních dnech kvalitně připravené, a tak obě mužstva mohla nastoupit k utkání 24. kola I.B třídy, skupiny C.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a během prvního poločasu na hřišti nebylo znát, že hraje poslední se čtvrtým. V 8. minutě proti vyložené šanci domácích zasáhl Nečas. V 11. minutě chybu obrany napravoval opět Nečas výborným zákrokem. Na druhé straně se osmělil Šváb a jeho střela zpoza vápna v 15. minutě rozezněla břevno. Ve 35. minutě domácí Nečase překonali, ale na brankové čáře ho zastoupil Toman. Poločas tak skončil bez branek.

Do druhé půle vstoupilo v zelených dresech úplně jiné mužstvo a uzavřelo domácí hráče na vlastní polovině. Ve 47. minutě vznikla ve vápně Radonic trma-vrma, ze které hosté několikrát zakončovali, ale Švadlenkovu střelu obránci z brankové čáry vykopli. Ve 48. minutě mířil míč opět do vápna domácích a Čakovský z malého vápna trefil jen brankáře Domlátila. Hosté měli nadále více ze hry, hrozili i ze standardních situací, ale když už dal Šváb v 60. minutě gól, nebyl uznaný pro předchozí faul. V 68. minutě Fejfar přehodil vyběhnuvšího Domlátila a Jelínek míč dorazil do brány, ale pro ofsajd gól neplatil. Naopak domácí svou příležitost využili - v 73. minutě utekl po levé straně Javůrek a jeho střela z 10 metrů skončila v síti - 1:0. Teprve inkasovaný gól Kobylky zdravě nabudil a hned o minutu později bylo vyrovnáno - Jelínek dostal míč do běhu a šel sám na brankáře, kterého se štěstím nadvakrát prostřelil - 1:1. V 78. minutě zbytečně domácí obránce zfauloval v rohu vápna Jelínka a následnou penaltu proměnil Šváb - 1:2. Pojistku přidal v 82. minutě Švadlenka krásnou ranou z hranice vápna bodlem do šibenice - 1:3. Závěrečný nápor domácích kromě několika rohů žádnou šanci nepřinesl a Podolští si pohlídali tři body za výhru 3:1.

Podolští po nepřesvědčivém výkonu na domácí půdě dokázali papírově slabšího soupeře porazit, i když rozhodla až závěrečná čtvrthodina. Celkově je vítězství vzhledem k počtu gólových šancí zasloužené, i když domácí podali sympatický výkon. Díky třem bodům padla "magická" čtyřicetibodová hranice, kterou v Bílém Podolí dlouho nepamatují. V posledních dvou zápasech se Kobylky pokusí udržet čtvrté místo. V sobotu se hraje od 17 hodin v Bílém Podolí proti již prakticky zachráněné Ratboři.

Fotogalerie: Radonice - FC BP

Branky: 73. Javůrek - 75. Jelínek, 78. Šváb z penalty, 82. Švadlenka

Sestava FC: Nečas - Kraus, L. Toman, Semínko, Svoboda - Čakovský (65. Josef Fejfar), T. Šváb, Šálený, Mužátko - Jelínek, Švadlenka (83. Štoček).

Sestava Radonice: Domlátil - Mejsnar, Lampír, Rek, Janík, Šafránek, Javůrek, Jiřička, Nikodim, Moravec, Tancoš.

Rozhodčí: Šafránek Jan - Suchý Aleš, Kubečka Jakub.

Diváků: 20

Video:

neuznaný gól Tomáše Švába v 60. minutě

gól Tomáše Švába v 78. minutě z penalty

Zpět