Áčko z venku opět přivezlo debakl, v Pátku inkasovalo šestkrát

21.09.2020 23:14

Pátek - Bílé Podolí 6:1 (2:1) 

Podolští přijeli do Pátku pro dva body, které ztratili v minulém kole na domácím hřišti, ovšem realita na hřišti byla - hlavně ve druhém poločase - úplně jiná. 

Už úvod první půle byl jako ze zlého snu. Podolští sice rozehrávali, ale záhy přišli o míč, který domácí nakopli za obranu na rozeběhnutého Grospiče, jehož střela zapadla k tyči - 1:0. Hosté se však nevzdali a v dalším průběhu se dokázali soupeři herně vyrovnat. Ve 25. minutě ještě Fejfarův gól neplatil pro faul na brankáře, ale ve 30. minutě se Švadlenka výborně uvolnil u lajny a poslal centr do vápna, kde byl Kubát ve vyložené šanci faulovaný. Následnou penaltu Fejfar proměnil do protipohybu brankáře - 1:1. Bohužel ještě do poločasu se opět prosadili domácí - po sérii několika rohů zůstal na zadní tyči neobsazený Churavý, který dělovkou pod břevno zařídil Pátku vedení 2:1. A mohlo být ještě hůře, naštěstí obrana dokázala nadvakrát zablokovat zakončení z malého vápna. 

Ve druhé půli pokračovala vyrovnaná partie, ale góly stříleli jen domácí. Zřejmě rozhodující byla branka na 3:1 v 59. minutě, kdy hosté zopakovali obrovskou chybu z první půle, kdy nechali na zadní tyči po rohu volného hráče. I poté se podolští hráči snažili s výsledkem něco udělat, ale domácí se dokázali do otevřené obrany prosadit ještě třikrát. Alespoň snížit mohl Švadlenka nebo Kubát, ale jejich hlavičky šly mimo Kmochovu bránu. 

Nedá se nic dělat, Podolští hrají, na co v současné době mají. Ve venkovních zápasech se jim vůbec nedaří - v Žiželicích inkasovali 4 branky, v Ostré 5 a v Pátku 6. Pokud Kobylky předvedou podobný výkon i ve Vrdech, není těžké si spočítat, jak to dopadne. Ale to bude až v přespříštím kole - domácí zápas s Kněžicemi je totiž zrušený. Podolští tak mají dva týdny na vyléčení zraněných a přípravu na derby, které se hraje v sobotu 3. října od 16 hodin. 

Branky: 1. a 78. Grospič, 36. Churavý, 59. a 69. Svoboda, 84. Lacina - 30. Fejfar z penalty. 

Sestava BP: Dastych - Šejvl, Kupka, Šálený, Spáčil (73. Jan Švadlenka) - Fejfar, Čakovský, Kubát, Hájek - Tomáš Švadlenka, Tyšer. 

Sestava Pátek: Kmoch - Grospič, Churavý, Jirásek, Kalina, Kohoutek, Lacina, Bulíř, Stehlík, Stibor, Svoboda. Střídali: Tomek, Leština, Bulíř. 

Rozhodčí: Špaček Jaroslav - Hubička Marek, Vender Bohumil. Delegát: Kruliš Ladislav.

Zpět