Áčko zatím plní plán, doma porazilo i Teplýšovice

08.04.2012 19:51

Bílé Podolí - Teplýšovice 2:0 (0:0)

Do Bílého Podolí přijely Teplýšovice, které na podzim vyhrály gólem v poslední minutě 2:1 (odkaz). Kobylky tak měly o motivaci postaráno a díky brankám Švadlenky a Šáleného také získaly všechny body za vítězství 2:0.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří mohli jít do vedení v 11. minutě, ale Trpišovský se dostal do střelecké pozice na vápně, ale chtěl akci ještě vyšperkovat, bohužel nahrávku zblokovala obrana. V 15. minutě se po nedorozumění brankáře s obranou dostali do šance i hosté, ale naštěstí mířili vedle. V 19. minutě byl u míče Jelínek o půl vteřiny déle než hostující brankář, ale víc než žlutá karta pro Jelínka z toho nebylo. Ve 35. minutě centroval Šálený, Jelínek byl u míče včas, ale nedokázal jej usměrnit mezi tři tyče. Domácí byli o trochu aktivnější, ale poločas skončil bezbrankovou remízou.

Vypadalo to tak, že kdo dá góla vyhraje. Podolští stále oplývali aktivitou a v 50. minutě šla Jelínkova hlavička po centru Šáleného těsně mimo. Okolo 60. minuty si domácí vytvořili několik rohů po sobě a ten poslední po chybě brankáře efektně a hlavně efektivně dopravil do sítě hlavou Švadlenka (viz video) - 1:0! Další šanci měl Švadlenka v 69. minutě, ale po Jelínkově přihrávce střílel ve vyložené šanci jen do brankáře. V 78. minutě po trestném kopu Fejfara hlavičkoval Jelínek, ale brankář chytil. Podolští se hnali za druhým gólem - v 81. minutě mohl zvýšit Jelínek a následně Fejfar, ale i jeho pokus brankář kryl. Definitivně výsledek pojistil až Šálený v 88. minutě po Jelínkově přihrávce - 2:0. Odpor hostů tím byl definitivně zlomený a ze tří bodů se radovali domácí (i s diváky - viz fotogalerie).

Ze tří jarních zápasů mají Podolští 7 bodů a série bez porážky trvá 4 utkání. Až na jednu šanci domácí fotbalisté Teplýšovice k ničemu nepustili a sami si vytvořili několik brankových příležitostí - měli větší vůli po vítězství a vyhráli zaslouženě. V neděli čeká Kobylky výjezd do dalekého Sedlece/Prčice, kde budou chtít prodloužit kladnou sérii, získat nějaký ten bod a přiblížit se záchraně. Hraje se ještě naposledy od 16:30.

Fotogalerie: FC BP - Teplýšovice

Branky: 62. Švadlenka, 88. Šálený

Sestava: Beran - Lukáš Toman, Bareš, Štoček (70. Josef Fejfar), Mužátko - Trpišovský, Zelený, Šálený, Spáčil - Jelínek (89. Svoboda), Švadlenka.

Video:

gól Tomáše Švadlenky v 62. minutě

Zpět