Ani čtyři Tyšerovy góly na body v Bratčicích nestačily

04.05.2022 19:28

Bratčice - Bílé Podolí B 6:5 (3:2)

Na bratčické půde nečekalo Kobylky nic lehkého - soupeř bojuje o top trojku, na jaře má skvělou formu díky čtyřem výhrám, navíc Podolští nepřijeli v optimálním složení a do brány musel trenér áčka Bohuslav Šváb! Kdo by si myslel, že se bude opakovat podzimní zápas, ve kterém padly jen dva góly, ten se hluboce mýlil. Branek padlo hned jedenáct, ale benagu nestačily ani čtyři trefy Filipa Tyšera, ani premiérový gól Daniela Dvořáka.

Na hrbolatém terénu se hned v úvodu vrhli domácí do útoku, ale hlavička po rohu šla mimo tři tyče. V 10. minutě už se skúore měnilo, když Hvozdyk sám před bránou neměl problém doklepnout - 1:0. V 17. minutě Tyšer vyrovnal po přihrávce Doubka a ve 20. minutě Dvořák přesnou střelou skóre otočil na 1:2! Jenže ještě do poločasu si vzali domácí vedení zpět: Hvozdyk nejprve vyrovnal střelou z vápna a těsně před odchodem do kabin proměnil samostatný únik - 3:2.

Gólové hody pokračovaly i po přestávce, hned ve 48. minutě Říha zvýšil hlavou na 4:2. V tu chvíli to s podolskými nadějemi nevypadalo nijak valně, ale v 53. minutě Tyšer snížil na 4:3 a o pár minut později opět Tyšer po spolupráci s Doubkem unikl obraně a vyrovnal na 4:4! Jenže nerozhodný stav vydržel jen do 64. minuty - to po rohu přesně hlavičkoval Čech. V 66. minutě přidal další gól Hvozdyk, na který hned vzápětí zareagoval Tyšer snížením po akci Doubka a Dvořáka - 6:5. Do konce zbývalo ještě dost času, ale střelecký prach na obou stranách zvlhnul, další branky už nepadly.

Skvělé představení pro diváky s jedenácti góly by benago raději vyměnilo za jakýkoli bodový zisk, protože v tabulce to nevypadá vůbec dobře. Aktuální 11. místo a pouhých 16 bodů předurčuje Kobylky k boji o záchranu, přičemž není zatím jasné, kolik týmů bude padat do pralesa. V dalších kolech však čekají ještě těžší soupeři - oboje Janovice. S těmi Uhlířskými se hraje doma v neděli od 17 hodin.

Branky: 10., 25., 44. a 66. Hvozdyk, 48. Říha, 64. Čech - 17., 53., 56. a 68. Tyšer, 20. Dvořák.

Sestava BP: Šváb - Horálek, Lukáš Radovnický (12. Doubek), Václav Radovnický, Weinlich - Dvořák, Štoček ml., Štoček st., Sommer (60. Novák) - Bíža (77. Jukl), Tyšer.

Sestava Bratčice: Votruba - Čapek, Karlík, Uhlíř, Škodák, Čech, Kaňka, Říha, Štěpař, Hvozdyk, Dvořák. Střídal: Šikal.

Rozhodčí: Šnábl Jan.

Zpět