Béčkaři v sobotu vyběhávali páteční ples

18.03.2012 22:05

Bílé Podolí B - Česká Bělá 2:2 (1:1)

Podolské benago si domluvilo pro generálku na první zápas IV. třídy tým ze III. třídy havlíčkobrodského okresu - Českou Bělou. Zápas se hrál v sobotu v 15 hodin, přičemž ještě o 12 hodin dříve většina mužstva křepčila na Sportovním plese. Díky této skutečnosti a díky krásnému počasí se divákům na horušickém hřišti naskytl zajímavý pohled.

První poločas začal opatrně, oba celky si zvykaly na těžký terén horušického hřiště. Do vedení šli Podolští po nacvičené spolupráci Šváb - Štoček, když první jmenovaný rozehrál roh na na velkém vápně neobsazeného Luboše Štočka, jehož placírka k tyči byla nechytatelná - 1:0. Vyrovnání přišlo před poločasovou přestávkou - chybu stopera potrestali hosté přesnou střelou z vápna - 1:1. Další šance na obou stranách se neujaly, proto se šlo do kabin za remízového stavu.

Ve druhém poločase ve velkém vedru rychle ubývaly síly a u některých hráčů dokonce hrozila dehydratace. Dění na podolské střídačce připomínalo spíše hokejový mač, protože neuběhlo pět minut, během kterých by nevznesl někdo ze hřiště požadavek na vystřídání. Od poloviny druhého poločasu stáhly Kobylky hru na tři obránce a snažily se strhnout vítězství na svou stranu. Zdálo se, že taktika nese ovoce - Doubek ze samostatného útoku vstřelil vedoucí gól - 2:1. Ani s jednogólovým vedením se však Podolští nesmířili a stále útočili. Bohužel ne vždy se útok povedl a nezřídka se stalo, že na druhé straně běželo několik hráčů na dva obránce. Nečas si připsal několik nelehkých zákroků a společně s obranou vyřešil závary před svou bránou. Pět minut před koncem se České Bělé podařilo vyrovnat, když zakončila jeden ze svých protiútoků - 2:2. I potom přišly šance, ale hosté je neproměnili, Chmelař trefil tyč a utkání tak skončilo remízou 2:2.

Podolští spíše než se soupeřem bojovali sami se sebou, ovšem utkání odehráli se ctí a ostudu neudělali. Zápas splnil svůj účel, protože už v sobotu od 17 hodin hraje podolské benago na stejném hřišti, tentokrát v roli hostů místních Horušic.

Tímto děkujeme Sokolu Horušice za umožnění sehrání tohoto přípravného (tentokrát spíše "přátelského") utkání.

Branky: Štoček, Doubek

Sestava: Nečas - Jansa, Štoček, Kupka, Doubek - Šilha, Toman, Šváb, Vávra - Chudomel, Chmelař. Průběžně střídali: Šanda, Marek Semínko, Novák.

Zpět