Béčko doma podlehlo sedlecké rezervě a dál se propadá tabulkou

29.10.2021 17:53

Bílé Podolí B - Sedlec B 2:5 (0:3)

Podolská rezerva má problém. Po předehraném zápase 13. kola III. třídy se s pouhými 7 body krčí u dna tabulky, právě čtvrteční soupeř ji díky třem bodům přeskočil. Sejně jako v neděli ve Zbýšově rozhodl první poločas, ve kterém Kobylky třikrát inkasovaly, v tom druhém branky Fojtíka a Štočka jen zkorigovaly výslednou porážku.

Ve sváteční den panovalo krásné podzimní počasí, ale Podolští svým fanouškům příliš radosti nepřinesli. Hned v 5. minutě se štěstím otevřel skóre Mrštík, jehož nepovedený centr zapadl přesně pod břevno - 0:1. Hra se vyrovnala, ale branky stříleli hosté - ve 27. minutě využil nedorozumění v obraně Mrštík a tentýž hráč přidal třetí branku v 36. minutě - 0:3. Podolští měli v prvním poločase jen jednu šanci, ale Dostál udržel čisté konto.

 Ve druhé půli Podolští nastoupili aktivněji a v 60. minutě se podařilo snížit, Smutný prošel po pravé straně a předložil míč Fojtíkovi na zaltém podnose - 1:3. Domácí vycítili šanci a nadále byli aktivní, jenže Záleský dvěma góly zvýšil na 5:1 a bylo rozhodnuto. Korekci výsledku měl na svědomí Štoček st., který přeloboval brankáře, 2:5. Byly i další šance, ale Jukl ani Tyšer neuspěli a konečné skóre už zůstalo nezměněné.

Utkání s tabulkovým sousedem bohužel žádné body nepřineslo a Podolští si v tabulce pěkně zavařili. Do konce podzimu zbývají ještě dvě kola a bylo by dobré v nich bodovat, aby se situace před zimní pauzou trochu vylepšila. Hraje se v neděli opět doma se Sázavou a o týden později v posledním zápase opět proti tabulkovému sousedovi v Miskovicích. V obou případech zápas začíná ve 14:00.

Branky: 60. Fojtík, 75. Štoček st. - 5. Vavřina, 27. a 36. Mrštík, 63. a 71. Záleský.

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Šilha, Jansa, Horálek (74. Jukl) - Tronchev, Skala, Štoček st., Smutný (67. Novák) - Tyšer, Bíža (51. Fojtk).

Sestava Sedlec: Dostál - Žídek, Pohanka, Fitzbauer, Vavřina, Suchánek, Košátko, Cristea, Češpiva, Hyka, Mrštík. Střídali: Záleský, Koriťák, Jakub Spáčil, Kolda.

Rozhodčí: Houška Pavel.

Diváků: 30.

Zpět