Béčko se sešlo poprvé a bylo to znát

22.08.2011 08:21

FC Bílé Podolí B - Vrdy B 2:3 (0:2)

V neděli se sešli poprvé (nepočítáme-li turnaj v Horušicích) hráči podolského "benaga", aby sehráli přípravné utkání s rezervou Vrdů. Kromě známých tváří přivítal trenér Šolta tři posily - trenéra áčka Bohuslava Švába, Lukáše Heřmanského, který přišel z Načešic, a zahraniční akvizici Ivana Kachmarského, který do FC Bílé Podolí přestoupil z týmu Karpaty Lvov.

Zápas začali lépe Podolští, ovšem šance Chmelaře se neujala a Jansa střílel do tyče. Hosté udělili kobylkám lekci z efektivity, protože z první šance otevřeli skóre - 0:1. Jak už bylo řečeno, Podolští se sešli vlastně poprvé a nesehranost byla znát. Přestože domácí si dokázali šance připravit, pálili slepými a naopak Vrdy do přestávky přidaly ještě jeden gól - 0:2.

Druhý poločas i přes střídání docházely síly - hrálo se ve velkém vedru. I přesto se domácí dokázali do gólových šancí dostat, a nebylo jich málo - pěknou střelu Švába vyrazil brankář na roh, Radek Toman si na malém vápně rovnal míč tak dlouho, až se dostal ze střelecké pozice, Jansa mířil těsně vedle, Doubek nad a Novák do brankáře. Efektivní však byli hosté - střela z dálky zapadla pod břevno - 0:3. Objektivně je třeba napsat, že Vrdy si také vytvořili příležitosti, ale dvakrát mířili vedle a jednou se vyznamenal Nečas. Pět minut před koncem se konečně zavlnila i vrdovská síť - po závaru v pokutovém území se dostal k odražené střele Chmelař a snížil na 1:3. Neuběhly ani dvě minuty a bylo to jen o gól - Kachmarskyy se dostal do zakončení a trefil tyč, ale míč se odrazil k Jansovi, který jej uklidil do brány - 2:3.

Ve hře domácích bylo k vidění mnoho nepřesností, nebo zbrkle řešených situací. To je třeba zlepšit, aby v prvním mistrovském utkání neslavily tři body Horušice, ale domácí FC. Hraje se v neděli od 17 hodin v Bílém Podolí.

Branky: Chmelař, Jansa

Sestava: Nečas - Procházka, Kupka, Vávra, Heřmanský - Jansa, Šváb, Radek Toman, Doubek - Kachmarskyy, Chmelař. Průběžně střídali: Novák, Šilha, Chudomel, Weinlich.

Zpět