Béčko veze bod za přestřelku v Okřesanči

23.05.2011 10:04

Okřesaneč - FC Bílé Podolí B 4:4 (3:3)

Na půdu posledního celku soutěže odjížděli Podolští pouze s 11 hráči, což bylo oproti ostatním zápasům, kdy si pro velký počet někteří ani nezahráli, nepříjemné prozření. I tak byl cíl jasný - pokusit se vyhrát.

První poločas však nezačal pro hosty ideálně - běžela teprve 4. minuta, když po ztrátě míče ve středu hřiště šli domácí sami na branku a bylo to 1:0. Naštěstí hned v 8. minutě bylo vyrovnáno - Šmíd centroval za obranu a Vávra hlavičkoval v pádu do protipohybu brankáře - 1:1. Jenže přišla 11. minuta, domácí dokázali využít nedorozumění obrany s brankářem, a míč poskakující ve vápně dokázali dopravit do prázdné brány - 2:1. Gólové hody však pokračovaly dál. Ve 12. minutě prošel po lajně Chmelík, nacentroval do vápna, brankář míč neudržel a Kupka jej v leže dokázal dokutálet za brankovou čáru - 2:2. Místo uklidnění hry a snahy o vstřelení vedoucí branky Podolští opět inkasovali - ve 20. minutě domácí opět odskočili na rozdíl jednoho gólu - 3:2. Mohlo být ještě hůře, protože dalekonosná střela domácího záložníka skončila na břevně Jansovy brány. Ale od něj se míč odrazil do pole, a tak uhodilo na druhé straně. Ve 30. minutě na pravé straně kombinovali Doubek s Chudomelem, druhý jmenovaný nacentroval do vápna, Kupka byl u míče dříve než brankář a bylo opět vyrovnáno - 3:3. Hosté se mohli konečně dostat do vedení, ale Kupka svou střelou z úhlu trefil pouze brankáře, a tak poločas skončil 3:3.

Do druhého poločasu nastoupili Podolští s vědomím, že pokud přestanou dělat chyby a ještě nějaké branky přidají, nemohou v Okřesanči prohrát. Tato strategie však vzala za své už v 55. minutě, kdy Šmíd na půlce hřiště nesmyslně tvrdě zastavil protihráče a viděl červenou kartu. Aby toho nebylo málo, domácí v 60. minutě přidali čtvrtý gól hlavou po trestném kopu - 4:3. Podolští se i v deseti snažili o vyrovnání, ale síly v parném počasí rychle ubývaly. Navíc v 75. minutě nastřelili domácí ve vápně ruku ležícího Fejfara a měli výhodu pokutového kopu. Brankář Jansa však vystihl směr, míč vyrazil na roh a udržel naděje hostů na vyrovnání. Podolští vycítili šanci a hnali se do útoku, vypracovali si několik příležitostí a výsledkem byl roh Dospěla v 82. minutě, na který nejvýše vyskočil Kupka a hlavičkou pod břevno dokonal hattrick - 4:4. Zápas se dohrál bez větších šancí a oba týmy si rozdělili po bodu.

Stejně jako na podzim tak utkání nenašlo vítěze. V tabulce IV. třídy zůstává Bílé Podolí B v horní polovině, ale na 7. místo ho pouze o skóre odsunul Zbýšov B. Příští týden hraje podolské béčko opět venku, tentokrát však se soupeřem z čela tabulky - Zábořím nad Labem. Hraje se v sobotu 28. května od 17 hodin.

Branky: 8. Vávra, 12., 30. a 82. Kupka

Sestava: Jansa - Procházka, Jakub Fejfar, Šmíd, Doubek - Chmelík, Dospěl, Vávra, Chudomel - Novák, Kupka

Zpět