Benago bere ze zápasu s rezervou Uhlířských Janovic dva body za vyhrané penalty

20.10.2019 19:24

Bílé Podolí B - Uhlířské Janovice B 2:1 (1:1) na penalty

Po venkovní porážce ve Vlkanči se benago představilo opět na domácí půdě a cíl byl jednoznačný - bodovat a udržet si kontakt s čelem tabulky. Janovice však ještě loni hrály okresní přebor, aktuálně jsou na druhém místě tabulky a svou kvalitu potvrdily také v Bílém Podolí. Nakonec z toho byla remíza a v penaltové loterii byly úspěšnější Kobylky.

Úvod zápasu patřil hostům, kteří více drželi míč a zahrávali hned několik nebezpečných trestných kopů a rohů, ale do gólové šance se nedostali. Zato domácí ano - ve 12. minutě Radovnický hlavičkoval těsně vedle. Z následného útoku hosté otevřeli skóre, když akci středem hriště zakončil neobsazený Čížek - 0:1. Domácím se podařilo vyrovnat ve 23. minutě, kdy po pěkné akci centroval Horký a kapitán Jansa míč uklidil do brány - 1:1. Ve 31. minutě prošel Štoček ml. přes tři hráče, ale s jeho zakončením neměl Svoboda velkou práci. Podobně se vedlo hostům ve 41. minutě, kdy zasáhl Staš. Poločas skončil remízou 1:1.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí a Tyšer měl na noze vedoucí branku, ale v gólové šanci přestřelil. Další gólová šance se naskytla Švábovi, který chtěl přehodit vyběhnutého brankáře, ale svůj záměr nedokázal dobře zrealizovat. V 63. minutě se připomněli také hosté, ale Staš změnu skóre nepřipustil. Postupem času ubývalo šancí a vypadalo to, že jsou oba celky smířené s penaltovým rozstřelem - až v závěru přišly šance: hosté dostali možnost rozehrávat trestný kop z 20 metrů, ale přestřelili, domácí se zase dožadovali penalty po faulu na Tyšera, ale rozhodčí nepochopitelně nechal pokračovat ve hře! Po remíze měly oba celky jistý bod, o ten bonusový se kopaly penalty.

Benago už jednou remízový zápas zažilo - proti Horním Bučicím však brali bod navíc hosté. Tentokrát to bylo jinak: v penaltovém vyvrcholení rozhodla vlastně už první série, kdy hosté mířili pouze do tyče. Za domácí byli úspěšní Štoček ml., Kupka, Tyšer, Bročka i Radovnický, a tak brali Podolští dva body, Janovičtí jeden.

Vzhledem k průběhu zápasu byla remíza spravedlivá, bod navíc určitě povzbudí sebevědomí hráčů podolského benaga, které se drží na 5. místě tabulky. V příštím kole se hraje opět doma - do Bílého Podolí přijede Zbýšov. Vzhledem k víkendové změně času zápas začíná už ve 14:30.

Branky: 23. Jansa - 13. Čížek.

Sestava BP: Staš - Bročka, Kupka, Šilha, Jansa - Horký (86. Procházka), Štoček st. (46. Šváb), Štoček ml., Radovnický - Tyšer, Bíža.

Sestava Uhlířské Janovice B: Svoboda - Vondráček, Staněk, Litterbach, Čížek, Jelínek, Veliký, Vedral, Mach, Janoušek, Stoupa. Střídali: Rejhon, Hovorka, Kalous.

Rozhodčí: Klobása Michael.

Diváků: 50.

Zpět