Benago inkasovalo od Zbýšova vyrovnávací branku ve třetí minutě nastavení

08.06.2022 10:07

Bílé Podolí B - Zbýšov 3:3 (2:0)

Proti devátému Zbýšovu mělo podolské benago jediný cíl - získat tři body a přiblížit se záchraně ve třetí třídě. Po prvním poločase nic nenasvědčovalo tomu, že by to mělo být jinak, ale ve druhé půli hosté vyrovnali hru i skóre a nakonec si odvezli bod za remízu 3:3.

Podolští do zápasu vstoupili výborně a v 8. minutě upaloval Tyšer sám na brankáře, ale zakončil mimo tři tyče. V 10. minutě se situace opakovala, naštěstí s gólovým koncem pro Kobylky - 1:0. Hosté se málem dočkali vyrovnání v 19. minutě, ale Jansa na brankové čáře míč odkopl a stav se nezměnil. Ve 24. minutě po přímém kopu Štočka ml. zakončoval Horký nad Brabcovu svatyni. Skóre se měnilo ve 27. minutě po krásné střele Štočka st., který zpoza vápna nedal Brabcovi šanci - 2:0. Třetí branku mohl přidal Doubek, ale po rohu hlavičkoval nad. Na druhé straně zahrozili hosté střelou vedle.

Ve druhé půli domácí hlavně nechtěli brzy inkasovat, ale to se bohužel nepovedlo - v 51. minutě se k odraženému míči po rohu dostal Šemík a snížil na 2:1. V 61. se po dalším rohu hosté radovali z vyrovnání, tentokrát střílel přesně Králík. Domácí se nevzdali a v 70. minutě si vzali vedení zpět, když Štoček st. vybídl ke skórování Tyšera, 3:2. Jenže od té doby Kobylky jen bránily hubené vedení a nakonec o něj přišli v nastavení, kdy se po centru do vápna prosadil Šemík - 3:3.

Remíza nic neřeší, podolské benago bude bojovat o záchranu do posledního kola. Podle vývoje ve vyšších soutěžích to vypadá, že ze III. třídy budou padat dva celky, Kobylky jsou aktuálně třetí od konce. Jistý sestup už mají Kluky, o druhého černého petra si to rozdá Sedlec B (22 bodů), Bílé Podolí B (20 bodů) a Miskovice (18 bodů). Do konce zbývají dvě kola, Podolští jedou do Sázavy (neděle 17:00) a pak hostí doma právě Miskovice.

Branky: 10. a 70. Tyšer, 27. Štoček st. - 51. a 93. Šemík, 61. Králík.

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka, Štoček ml., Jansa, Doubek - Horálek, Skala, Štoček st., Horký (70. Sommer) - Tyšer, Bíža (70. Jukl).

Sestava Zbýšov: Brabec - Jirák M. Králík, Jukl, Radil, Babák, Šemík, Hájek, Šulák, Jirák J. Viták. Střídal: Šaroun.

Rozhodčí: Procházka Petr.

Diváků: 50.

Zpět