Benago je na vítězné vlně, vyhrálo i derby v Chotusicích

12.10.2022 20:52

Chotusice B - Bílé Podolí B 2:5 (0:2)

Podolští jeli do Chotusic se dvěmi výhrami v zádech, zatímco domácí byli s jedinou výhrou na chvostu tabulky. V derby se však tabulkové rozdíly mažou, a tak by i s bodem byly Kobylky spokojené, nicméně po skvělém výkonu a pěti vstřelených brankách braly nakonec body všechny.

V prvním poločase podolskou ofenzivní smršť rozjel Švadlenka, který byl u všeho důležitého: dostal se k hlavičce po rohu, ale brankář dobře zasáhl, v 15. minutě zakončil samostatný únik vedle, ovšem o minutu později už se prosadil a otevřel skóre - 0:1. Ve 32. minutě šel sám na bránu opět Švadlenka, ale byl z toho jen roh. Mezi střelce se mohl zapsat i Muller, ale Kosprd jeho pumelici vyrazil. Těsně před poločasem zvýšil vedení hostů po samostatné akci Spáčil - 0:2!

Hned v první minutě druhé půle se dostali ke střele z vápna domácí a rázem to bylo znovu jen o gól - 1:2. Když pak v 56. minutě střelou z úhlu Vančura srovnal, nevypadalo to s Kobylkami vůbec dobře! Naštěstí hned o minutu později překlopil misky vah na stranu hostů z penalty Štoček st. a v 62. minutě se prosadil hlavou Tyšer na 2:4. V 74. minutě dal konečnou podobu výsledku na 2:5 Tyšer opět hlavou, vedení o tři branky už podolští fotbalisté nepustili.

Díky třem bodům se Podolští vyšvihli na 7. místo a dýchá se jim o mnoho snáze než před měsícem, kdy se krčili s jedním bodem u dna tabulky. Jen tak dál, třeba hned v dalším kole v domácím zápase proti Záboří nad Labem. Hraje se v neděli od 15:30.

Branky: 46. Mertl, 56. Vančura - 16. Švadlenka, 43. Spáčil, 57. Štoček z penalty, 62. a 74.Tyšer.

Sestava BP: Pokorný - Jan Švadlenka, Petr Štoček, Cakl, Skala - Muller, Spáčil (74.Fojtík), Tronchev (74. Dvořák), Chudomel (80. Horálek) - Tomáš Švadlenka (46. Luboš Štoček st.), Tyšer (80. Jukl).

Sestava Chotusice B: Kosprd - Brodský, Novák, Vobořil V., Vančura, Čtvrtečka, Mertl, Vobořil O., Šimek, Stehlk, Kuna.

Rozhodčí: Klobása Michael.

Zpět