Benago na Horkách dvakrát vedlo, přesto odjelo bez bodu

14.10.2015 11:15

Horky - Bílé Podolí 5:3 (0:1)

Podolští zajížděli na půdu týmu ze spodních pater tabulky v hodně okleštěné sestavě, navíc první poločas museli odehrát v deseti. Přesto to dlouho vypadalo na nadějný výsledek, ale ve druhé půli Kobylkám došly síly a pětkrát inkasovaly.

Zápas začali i v oslabení lépe hosté a v 11. minutě těsně vedle pálil Spáčil. O minutu později se už skóre měnilo - Weinlich využil Štočkovu přihrávku a poslal hosty do vedení. Do šance se dostali i domácí, Jansa byl však pozorný a střelu chytil. Ve 34. minutě se do šance dostal Spáčil, následná střela Horkého skončila v bráně, ale gól pro ofsajd neplatil. Přesto Podolští poločas vyhráli 1:0.

Ve druhém poločase se s brankami roztrhl pytel - v 50. minutě vyrovnal Wolter, ale vzápětí vrátil vedení na stranu hostů Skala, který dorážel střelu Štočka - 1:2. Bohužel vedení hosté dlouho neudrželi a Horky zápas otočily za 10 minut brankami Woltera, Studničky a Trekovala na 4:2. Podolští se ještě snažili se zápasem něco udělat, ale Štočkovu střelu brankář vyrazil na roh a Weilnich střílel nad bránu. V 87. minutě definitivně rozhodl o třech bodech pro domácí Wolter - 5:2. Poslední slovo přesto měli hosté, Weinlich znovu využil Štočkovu přihrávku ke vstřelení branky a stanovil konečné skóre na 5:3.

Podolští se propadli na 5. místo, ale opět se ukázalo, že i při souběhu a neúčasti několika dalších hráčů z důvodů zdravotních či pracovních (Beran, Mužátko, Procházka; Skala přijel v průběhu zápasu) dokáží držet se soupeřem krok a sahat po bodech. Další dobrou zprávou je zapojení Jakuba Fejfara po zranění a pokračující střelecká forma Karla Weilnicha, který přidal další dvě branky. Navíc další dva zápasy hraje benago doma - v sobotu se Suchdolem B a o týden později v neděli s Tupadly B. V těchto zápasech půjde hlavně o udržení plusového stavu v tabulce pravdy.

Branky: 50., 60. a 87. Wolter, 55. Studnička, 68. Trekoval - 12. a 89. Weinlich, 51. Skala.

Sestava FC: Jansa - Jan Švadlenka, Vančura, Šilha, Jakub Fejfar - Horký, Skala, Spáčil, Radek Toman - Weinlich, Štoček.

Sestava Horky: Maxa - Ilizi, Oswald, Hančil, Pohořelický, Miláček, Trekoval, Studnička, Kodeš, Wolter, Cháma. Střídali: Vlach, Vondráček.

Rozhodčí: Linhart Zdeněk.

Zpět