Benago na Klukách nastřílelo pět branek, přežilo dvě penalty a brankář Dastych má dvě čistá konta za víkend

22.05.2018 23:54

Kluky - Bílé Podolí B 0:5 (0:2) 

Podolské benago v posledních dvou zápasech nevstřelilo ani gól a nezískalo ani bod, takže výjezd na Kluky, které na podzim v Bílém Podolí vyhrály 3:0, vyhlíželo s mírnými obavami. Ty však už v prvním poločase zažehnaly dvě branky v síti domácích. Ve druhém poločase přidaly Kobylky další tři góly a odvezly si všechny tři body. 

Přitom první půlhodina žádnému střeleckému představení nenasvědčovala - papír se zápasovými milníky podolského předsedy Šturma byl prázdný. Až ve 34. minutě přišel kuriózní okamžik - Jansův centr do vápna si hodně nepovedenou malou domů poslal do vlastní sítě stoper domácích - 0:1. Od této chvíle hrál jen jeden tým, a to hosté. Ve 36. minutě hlavičkoval Jansa po nadýchaném Skalově centru těsně vedle. Ve 39. minutě střílel Štoček z vápna, ale brankář dobře zasáhl. Ve 41. minutě Jansa ideálně vysunul Weinlicha, který samostatný průnik dokázal proměnit - 0:2. 

Ve druhé půli zkusili domácí něco s výsledkem udělat, ale Dastych dokázal nebezpečnou střelu z vápna vyrazit na roh. A tak udeřili hosté - Jansa pronikl do vápna, přihrál pod sebe do gólové pozice Vítkovi, ale brankář míč stačil vyrazit - ovšem jenom k Horkému, který jej pohotově vrátil do brány - 0:3. V 53. minutě usměrnil Štočkův trestný kop šikovně Vítek, ale míč o centimetry bránu minul. V 57.minutě zvýšil už na 4:0 Skala po Hájkově přihrávce. Následoval festival zahozených podolských šancí - ty největší spálili Skala a Šváb. V 73. minutě přidal ke třem asistencím Jansa také branku poté, co dostal ideální míč od Šilhy - 0:5. Alespoň čestný úspěch mohly přidat Kluky z penalty, ale Dastychovo čisté konto vydrželo - i díky tomu, že v poslední minutě domácí zahodili také druhou penaltu! 

Výhra Kobylek je zasloužená, i když na hře domácích bylo hodně znát, že chybí zraněný tvůrce hry Píška a vykartovaný brankář Korejtko. Unikátní počin se povedl brankáři Jirkovi Dastychovi - po sobotní výhře nad Liblicemi dokázal udržet čisté konto i v neděli proti Klukům. Díky výhře jsou Podolští na pátém místě tabulky a skóre je opět kladné. V dalším kole hraje benago opět venku, tentokrát na půdě malínské rezervy. Hraje se v neděli od 17 hodin. 

Fotogalerie: odkaz 

Branky: 34. vlastní, 41. Weinlich, 50. Horký, 57. Skala, 73. Jansa. 

Sestava FC: Dastych - Jan Švadlenka (56. Procházka), Šilha, Šálený, Radek Toman ml. - Horký (65. Bohuslav Šváb), Skala, Hájek, Jansa - Štoček, Weinlich (46. Vítek). 

Sestava Kluky: Rajsík - Dvořák, Macháček, Brejša, Siváček, Špičák, Blažek, Kraft, Malý, Procházka, Šrámek. Střídali: Balász, Macháček, Matoušek. 

Rozhodčí: Uher Jiří. 

Video:

vlastní gól domácích: odkaz

gól Karla Weinlicha: odkaz

gól Františka Horkého: odkaz

neproměněná penalta domácích: odkaz

druhá neproměněná penalta domácích: odkaz

 

 

Zpět