Benago neporazilo ani Paběnice a propadá se tabulkou

23.09.2020 22:39

Bílé Podolí B - Paběnice B 2:3 (2:1) 

Na pořádný problém si v pátém kole III. třídy zadělalo podolské benago, když doma nedokázalo bodovat s do té doby posledními Paběnicemi. Vedení 2:0 po brankách Fejfara a Tyšera se Kobylkám rozplynulo na konci prvního a následně ve druhém poločase. 

Po opatrném začátku se jako první osmělili hosté nepřesnou střelou. Domácí kontrovali trestným kopem Štočka také vedle. V 15. minutě už musel Fojtík zasahovat, ale nadvakrát si se zakončením hostů poradil. Ve 25. minutě postupoval Fejfar sám na brankáře, který však jeho úmysl vystihl. Ve 29. se už Fejfar prosadil střelou zpoza vápna a otevřel skóre, 1:0. Domácí byli při chuti a chtěli přidat druhou branku, jenže Plechatý z nadějné pozice přestřelil a další Štočkův přímák Nesládek vyrazil. Až ve 43. minutě se po samostatném úniku prosadil Tyšer - 2:0. Místo klidného dvoubrankového poločasového vedení však hosté snížili brankou do šatny, když se po přečíslení obrany prosadil Mužátko - 2:1.

Druhou půli začali lépe Podolští, kteří si chtěli vzít zpět dvoubrankové vedení, ale Tyšer svoje samostatné úniky ve 46. a 52. minutě v góly nepřetavil. V další šanci se po centru Troncheva ocitl Novotný, ale hlavičkoval jen do brankáře. Ani Fejfar po Štočkově přihrávce svou šanci neproměnil. V 64. minutě pálil Bíža vedle. Po festivalu neproměněných šancí přišel trest - v 73. minutě se k odraženému míči dostal Procházka a střelou zpoza vápna vyrovnal na 2:2. Jenže to nebylo ze strany hostů vše: v 80. minutě ještě vyloženou šanci neproměnili, ale v 84. minutě se Blažek prosadil a otočil skóre na 2:3. Alespoň remízu mohl zachránit Štoček, ovšem jeho střela se od břevna odrazila zpět do hry. Všechny body tak po výsledku 2:3 putovaly do Paběnic.

Podolské benago nepředvedlo špatný výkon a minimálně remízu si zasloužilo, ale po neproměnění spousty šancí dokázali hosté ty své gólově zakončit a otočit skóre. Prohra je trochu krutá, obzvlášť když šlo o první soupeřovy body. Kobylky tak zůstávají s jedniným bodem na chvostu tabulky. Zabrat zkusí v příštím kole ve Zbýšově, kde se hraje v neděli od 15:30.

Branky: 29. Fejfar, 43. Tyšer - 45. Mužátko, 73. Procházka, 84. Blažek. 

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Radovnický (72. Novák), Radek Toman ml. - Plechatý (46. Novotný), Štoček st., Fejfar, Tronchev - Bíža (87. Jukl), Tyšer. 

Sestava Paběnice: Nesládek - Krupička, Mužátko, Fuksa, Kunášek, Kodeš, Oliva, Petrásek, Brotánek, Procházka, Votava. Střídali: Blažek, Zloch, Tejkal. 

Rozhodčí: Pospíšil Miloslav.

Zpět