Benago nezačalo sezónu dobře, od Tupadel schytalo pět branek

28.08.2018 21:23

Bílé Podolí B - Tupadly B 0:5 (0:1)

Do prvního kola nové sezóny si fotbalisté podolského benaga bohužel nepřenesli skvělou formu z jarního tažení třetí třídou a proti vítězi loňského ročníku schytali na domácím hřišti pětibrankový příděl.

Přitom první poločas to na debakl ani zdaleka nevypadalo. Do první šance se sice dostali hosté, ale Beran šanci zneškodnil a na druhé straně Weilnich v gólové pozici těsně na prudký centr nedosáhl. V 15. minutě stříleli hosté těsně vedle. V 19. minutě přišla vyložená šance Skaly, ale domácí kapitán zamířil mimo tři tyče. Podobně se vedlo Švadlenkovi o chvíli později. Neproměněných šancí mohly Kobylky litovat ve 36. minutě, kdy se po individuální akci prosadil Vondra - 0:1. Těsné vedení hostů vydrželo až do poločasu.

Bohužel hned v úvodu druhé půle přidal Kavánek druhou branku a tím prakticky rozhodl o výhře Tupadel. Ty postupně navyšovaly skóre až na 0:5, když se dvakrát trefil Klička a jednou Beran. Podolští se na žádný větší odpor nezmohli a z prvního mistráku nemají ani bod. Hosté ukázali, že pravděpodobně i letos budou hrát o nejvyšší příčky ve třetí třídě.

Po prvním poločase to vypadalo na remízový zápas, ale úvod druhé půle vyšel hostům a domácí nedokázali rozjeté Tupadly zastavit. Po prvním kole není nutné dělat tragické závěry, soupeř byl prostě lepší. Podolští mohou zaváhání na domácí půdě napravit ve Vlkanči, kde se hraje v sobotu už od 10:15.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 36. Vondra, 48. Kavánek, 61. a 76. Klička, 74. Beran.

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka, Tomáš Švadlenka (68. Jaroslav Štoček), Šilha, Jansa - Horký, Luboš Štoček (46. Procházka), Skala, Novotný - Jelínek, Weilnich (55. Šváb).

Sestava Tupadly: Remeš - Zahradník, Průcha, Hošek, Kavánek, Kruml, Vondra, Čmakal, Blahák, Daru, Hašek. Střídali: Šabala, Beran, Klička.

Rozhodčí: Kracík Luděk.

Diváků: 40.

Zpět