Benago opět doma udrželo čisté konto, ale proti Záboří bere jen bod

17.10.2021 20:41

Bílé Podolí B - Záboří nad Labem 0:0

Po třech porážkách se třemi vedoucími týmy soutěže přivítalo podolské benago ten čtvrtý - Záboří nad Labem. Podolští chtěli navázat na dva domácí zápasy s Tupadly a Bratčicemi, ve kterých se jim podařilo udržet čisté konto. To se sice povedlo i do třetice, ale ani Kobylky se střelecky neprosadily, a tak zápas skončil málokdy vídanou bezbrankovou remízou. To se stalo naposledy v sezóně 2012/2013, kdy ještě Hlízov hrál třetí třídu a právě odtamdud si Podolští odvezli bod za bezbrankovou remízu. 

O samotném zápase není moc co psát - jak známo žádné branky nepadly. Hosté hned od začátku potvrzovali, že ne nadarmo atakují přední příčky III. třídy, snažili se o kombinaci a také se několikrát dostali do zakončení. Ale Kobylky první poločasy proti favoritům umí - čisté konto v prvním dějství udžely proti Červeným Janovicím a v Horních Bučicích, zápas se Zábořím nebyl výjimkou.

Jenže ve druhých poločasech ve zmíněných zápasech branky padaly, a tak se zdálo, že je otázkou času, kdy se narůstající převaha hostů promění ve vedoucí gól. Jenže brankář Staš čaroval a navíc u hostů začala spíše převládat frustrace, když jim nebyly uznané dva góly kvůli ofsajdům. Hádání, vzájemné okopávání a rozkouskování hry vyhovovalo domácím, kteří nakonec kýžený bod ubránili.

Hrdinou zápasu se stal brankář Staš, který zlikvidoval všechny šance Záboří. Benago má šťastný bod, díky kterému je aktuálně v tabulce nejlepší z nejhorších - se sedmi body drží deváté místo, náskok na poslední Sedlec B jsou však pouhé čtyři body. Bude důležité bodovat i v dalších podzimních zápasech, třeba hned v příštím kole ve Zbýšově. Hraje se v neděli od 15:30.

Branky: -

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Šilha, Štoček st., Horálek - Procházka (65. Fojtík), Skala, Spáčil, Horký (78. Jukl) - Bíža (70. Tomáš Švadlenka), Tronchev.

Sestava Záboří: Snížek - Král, Jelínek, Kredl, Klatka, Mach, Vobořil, Jarý, Slabý, Špaček, Krátký. Střídali: Kučera, Kofroň, Dubček.

Rozhodčí: Kracík Luděk.

Diváků: 25.

Zpět