Benago otočilo derby v Horušicích

11.06.2019 10:15

Horušice - Bílé Podolí B 2:3 (2:1) 

Před derby v Horušicích řešili Podolští - jako bohužel poslední dobou tradičně - problémy se sestavou. Do brány musel nastoupit jinak útočník Weinlich, naopak do útoku se vydal brankář áčka Dastych. Po brankách Štočka st. a Štočka ml. rozhodl právě Jiří Dastych o třech bodech pro Kobylky. 

Utkání se pro hosty vůbec nevyvíjelo dobře: už ve 4. minutě se po samostatné akci prosadil Anton na 1:0. Vyrovnat mohl v 6. minutě Dastych, ale vyloženou šanci neproměnil, podobně se vedlo o dvě minuty později Švadlenkovi. V 15. minutě napřáhl Štoček ml. a trefil tyč! Vyrovnání viselo ve vzduchu, ale místo něj přišla studená sprcha v podobě druhé branky domácích, když se zpoza vápna prosadil Hartmann - 2:0. A mohlo být ještě hůře, ale obrana dokázala nebezpečnou střelu zblokovat na roh. Ve 40. minutě hosté přece jen snížili, z penalty se prosadil Štoček st. a upravil poločasové skóre na 2:1. 

Také druhou půli začaly lépe Horušice, Weinlich však dokázal střelu z vápna vyrazit na roh. V 53. minutě Čakovský hlavičkoval těsně vedle Radovnického brány. V 63. minutě bylo vyrovnáno: Dastych přihrál Štočkovi ml., který uklidil míč do sítě - 2:2. V 67. minutě se opět zapotil Weinlich, o minutu později zase Radovnický po střele Tomana. V 74. minutě dokonal podolský obrat po Tomanově přihrávce Dastych, který proměnil samostatný únik - 2:3! V 80. minutě mohlo být vyrovnáno, ale domácí v gólové šanci mířili vedle. V 85. minutě mohl přidat pojistku Štoček ml., ale míč se odrazil od břevna. V 88. minutě viděl Čakovský za svůj faul rovnou červenou kartu, ale hosté již měli málo času na proměnění přesilovky ve vyrovnání. Zápas skončil vítězstvím Kobylek 3:2. 

S nadějemi na bodový zisk to pro hosty za stavu 2:0 nevypadalo příliš pozitivně, ale následně dokázali ještě před poločasem snížit, po půli vyrovnat a nakonec i otočit nepříznivý stav. Horušice mají na chvostu tabulky již nedostižnou ztrátu, a tak příští sezóna zřejmě bude bez derby, což je škoda. Zápasy s Horušicemi vždy měly zvláštní náboj. Sezónu zakončí podolské benago doma proti Klukům. Podolští již nemůžou v tabulce skončit na jiném než pátém místě, ale motivaci určitě je možnost vyrovnání nepříznivého skóre - zatím je na hodnotě 66:68. Podolští jsou totiž čtvrtí nejlepší střelci, ale zároveň třetí nejhorší v počtu obdržených branek. Hraje se v sobotu už od 10 hodin. 

Branky: 4. Anton, 18. Hartmann - 40. Štoček st. z penalty, 63. Štoček ml., 74. Dastych. 

Sestava BP: Weinlich - Jan Švadlenka, Šilha, Jansa, Jakub Šejvl - Luboš Štoček ml., Luboš Štoček st. (63. Radek Toman ml.), Šváb, Fejfar - Čakovský, Dastych. 

Sestava Horušice: Radovnický V. - Radovnický L., Fojtík D., Costin, Fojtík J., Christea, Anton, Fulga, Hartmann, Sommer, Novák. 

Rozhodčí: Kafka Karel.

Zpět