Benago otočilo poločasový nepříznivý výsledek a ze Sedlece přivezlo tři body

07.05.2018 13:17

Sedlec B - Bílé Podolí B 1:4 (1:0)

Na půdu 11. celku tabulky vyrazili Podolští s nedostatkem fotbalistů, proto museli nastoupit i hráči s částí nebo s celým sobotním zápasem v nohách (Šálený, Frčka, Štoček, Vítek, Kupka, Špitálník). Navíc brankář Beran musel chytat bez rukavic, protože ty, které byly k dispozici, mu byly malé. Po prohraném prvním poločase se Podolští brankově dotáhli na svůj jarní čtyřgólový průměr a připsali si další tři body do tabulky třetí třídy.

Ve vyrovnaném prvním poločase bylo k vidění jen pár šancí a jediná branka - po půl hodině hry se trefil Dražan hlavou přesně k tyči. Za hosty několikrát zakončoval Vítek, ale další branku ke své skvělé jarní bilanci nepřidal. Na druhé straně Berana jednou zachránilo břevno a jednou vyrazil nebezpečný pokus z vápna. Poločas vyhráli domácí 1:0.

Ve druhém poločase hosté přidali a zabydleli se na polovině soupeře. Vyrovnání však nepřišlo z žádné vypracované akce, ale z chytrého lobu Špitálníka, který si všiml vyběhnutého brankáře a téměř z půlky jej překonal - 1:1. V 69. minutě se dostal do zakončení Kupka a Rybák vytáhl jeho pokus na břevno. V 74. minutě šel míč po ose Kupka - Kachmarskyy a přesně k tyči zakončující Špitálník - 1:2. V 80. minutě Štoček z trestného kopu trefil jen zeď, ale o dvě minuty později už trefil přesně pod břevno - 1:3. V 87. minutě ještě Špitálník dokonal hattrick, když zúročil Skalovu přesnou přihrávku do vápna - 1:4.

Po prvním poločase to na žádný střelecký festival nevypadalo, ale po změně stran se Podolští dokázali prosadit a otočit čtyřmi brankami skóre. Díky skvělé jarní jízdě, která čítá 7 vítězství ze 7 zápasů, jsou Kobylky v předstihu zachráněné a můžou si užít druhou půlku jara bez starostí. Už v úterý se hraje o další body - do Bílého Podolí přijedou Křesetice. Výkop je v 17:00.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 28. Dražan - 64., 74., 87. Špitálník, 82. Štoček.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka (46. Kupka, 78. Štoček), Šilha, Frčka, Jansa - Horký (63. Horálek), Skala, Šálený, Kachmarskyy - Vítek, Špitálník.

Sestava Sedlec B: Rybák - Jiráň, Kožnar, Vrba (46. Žídek), Poul, Košátko, Dražan (76. Stolín), Koriťák, Hvězda, Zdychynec (67. Dostál), Hyka. 

Rozhodčí: Volenec Jiří.

Zpět