Benago padlo se Suchdolem na penalty

20.10.2015 06:50

Bílé Podolí B - Suchdol B 2:3 na penalty (1:1)

Do sobotního zápasu nastupovali Podolští s vědomím, že jde o souboj s tabulkovým sousedem a případný tříbodový zisk by benago posunul do první pětky v tabulce. I přes příznivý vývoj utkání domácí 5 minut před koncem inkasovali vyrovnávací branku a v penaltách brali bonusový bod hosté.

Úvod zápasu byl vyrovnaný, ale v 11. minutě udeřili domácí - Štočkův roh usměrnil do brány Mužátko - 1:0. V 19. minutě střílel opět Mužátko, tentokrát však uspěl brankář Karban. I Beran v domácí bráně měl práci - ve 29. minutě vyrazil nebezpečnou střelu na roh. Bohužel z něj hosté udeřili - po zmatcích v obraně měl Čižinský snadnou práci před prázdnou bránou - 1:1. S remízovým stavem se Kobylky nechtěly smířit a ještě do poločasu chtěly strhnout vedení na svou stranu. Ve 31. minutě Toman hlavičkoval těsně vedle, o chvíli později Weinlich trefil břevno! Další velkou šanci Mužátka vytáhl Karban výborným zákrokem na roh. Udeřit mohli také hosté, ale Beran vytáhl skvělý zákrok a udržel remízový stav.

Druhá půle začala šancí hostů, ovšem Beran se překvapit nenechal. V 56. minutě utekl Weinlich, obrana jej zastavila jen za cenu faulu a Luboš Štoček si s trestným kopem poradil ideálně - 2:1. Podolští i za tohoto stavu hráli aktivně a snažili se přidat třetí branku, ale z vápna střílel Šváb nad bránu a krátce na to Weinlich už podruhé v zápase trefil brankovou konstrukci - tentokrát tyč. Při závěrečném náporu hostů Podolští svou svatyni neubránili a v 85. minutě Jakubů vyrovnal na konečných 2:2.

V penaltovém rozstřelu neuspěli hned tři hráči domácích, takže k bodu navíc nakonec nepomohly ani dvě chycené penalty brankáře Berana. Vzhledem k průběhu zápasu je bod spíše ztrátou, Podolští měli i trochu smůlu, když dvakrát trefili brankovou konstrukci. Zaváhání se benago pokusí napravit opět na domácí půdě - hraje se mimořádně v sobotu od 10:15. Závěrem bychom ještě chtěli pochválit hostující slečnu pomezní, která naprosto zápas odmávala s přehledem a hlavně poctivě na obě strany.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 11. Mužátko, 56. Štoček - 29. Čižinský, 85. Jakubů.

Sestava FC: Beran - Jan Švadlenka (65. Jakub Fejfar), Šilha, Frčka, Jansa - Radek Toman (55. Horký), Bohuslav Šváb, Štoček, Spáčil - Weinlich (85. Kupka), Mužátko.

Sestava Suchdol: Karban - Linhart, Volný, Chlád, Čižinský - Bášti, Dolejš, Král, Laštovka - Procházka, Pacák. Střídali: Jakubů, Barth.

Rozhodčí: Herda Eduard.

Diváků: 35.

Video:

gól Dana Mužátka na 1:0

šance Radka Tomana

šance Honzy Spáčila

Zpět