Benago podruhé udrželo čisté konto a proti Bratčicím bere tři body

23.09.2021 12:25

Bílé Podolí B - Bratčice 2:0 (1:0) 

Teprve v minulém kole získalo benago své první body do tabulky III. třídy, přičemž základem úspěchu byla kvalitní defenziva a čisté konto. I tentokrát se podařilo neinkasovat a díky brankám Bíži a Syutyka zůstaly všechny body v Bílém Podolí. 

Bratčice byly dosud neporažené a jejich skóre 19:3 napovídalo, že tentokrát Kobylky nečeká nic jednoduchého. Ale po úvodním tlaku hostů, který vyústil jen ve dvě žluté karty na straně podolských obránců, se dostali do vedení domácí: ve 14. minutě utekl Bíža a svůj samostatný únik zakončil přesně - 1:0. V prvním poločase už i přes několik náznaků branka nepadla. 

Diváci vycítili obavy, jestli vůbec ještě nějaké góly uvidí, ale v 54. minutě branka přišla. Sice šťastná, protože střela Syutyka z vápna byla tečovaná, ale to na dvoubrankovém náskoku Kobylek nic neměnilo - 2:0. Domácí si hlídali náskok a nedovolili bratčickým hráčům zdramatizovat zápas. A protože sami už také branku nepřidali, skončil zápas vítězstvím 2:0. 

Utkání mělo podobný průběh jako v minulém kole proti Tupadlům, tentokrát však Podolští dokázali přidat druhou branku a dohrát zápas klidněji. Domácí měli v záloze cizineckou legii (Sanchez, Syutyk, Tronchev), která se teprve sehrává, ale už nyní měla velký podíl na třech bodech. Důležité je také čisté konto brankáře Staše, které bylo základem druhé výhry v sezóně. Podolští mají 6 bodů a jsou ve středu tabulky na 8. místě. Nebylo by špatné přivézt nějaké body i ze hřiště soupeře, ale na půdě Uhlířských Janovic to bude hodně těžké. Hraje se v neděli od 16:30. 

Branky: 14. Bíža, 58. Syutyk. 

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka (59. Horálek), Frčka, Štoček st., Plechatý - Sanchez, Syutyk, Tronchev (84. Novák), Šejvl (54. Chudomel) - Tyšer, Bíža (78. Fojtík). 

Sestava Bratčice: Pavlas - Čapek, Lytvynenko, Marousek, Uhlíř, Škodák, Čech, Říha, Vrdský, Prášek, Hvozdyk. Střídali: Kotrba, Dvořák. 

Rozhodčí: Čermák Jiří. 

Diváků: 40.

Zpět