Benago podruhé udrželo čisté konto, ale stačilo to jen na bod

12.09.2023 15:26

Zbraslavice - Bílé Podolí B 0:0

Podolští chtěli navázat na domácí výhru proti Žlebským Chvalovicím. Hlavní taktickou náplní bylo neinkasovat, "ono už nám tam něco spadne". Sice nespadlo, ale čisté konto se Fojtíkovi udržet podařilo, a tak mají oba celky bod.

Rozhodně to však v prvním poločase nebyla nudná podívaná! Podolští se dostali po aktivním napadání do šancí: Tronchev vystihl rozehrávku, na zadní tyči hledal dobíhajícího Jukla, ale ten ve skluzu zakončoval těsně vedle odkryté brány. O chvíli později postupoval ze strany sám na Pokorného Muller, jenže zakončil jen do boční sítě. Domácí také zahrozili a s velkým závarem ve 25. minutě pomohla Fojtíkovi obrana zablokováním dvou střeleckých pokusů, se třetím si poradil hostující brankář sám. Na druhé straně se dostal k odraženému míči na hranici vápna Štoček st., ale mířil metr vedle. Zápas se hrál ode dvou hodin ve třicetistupňovém vedru, a tak ve druhé půli znatelně na obou stranách ubývaly síly. Největší šanci na změnu bezgólového stavu měli domácí v 70. minutě, naštěstí zazvonilo jen břevno po dělovce z trestného kopu. Na druhé straně neuspěli se svými zakončeními Tronchev, Muller ani Šálený, a tak se body dělily.

Spokojení s výsledkem mohou být oba brankáři - donedávna ještě spoluhráči v Bílém Podolí. Aleš Pokorný připravil svým bývalým spoluhráčům v kabině hostů občerstvení, za což děkujeme =) V tabulce jsou oba celky se čtyřmi body v klidném středu tabulky. O jeho udržení budou Kobylky hrát v neděli, kdy do Bílého Podolí přijede Vlkaneč, hraje se od 16:30.

Branky: -

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Kupka, Petr Štoček, Cakl - Muller, Luboš Štoček st., Šálený, Jukl (60. Doubek) - Tronchev, Bíža (74. Volenec).

Sestava Zbraslavice: Pokorný - Lanc, Semerád, Červinka, Jursík, Veselý, Schneiderwind, Mutl, Hájek, Veselý, Winkler. Střídali: Dlouhý, Beníšek, Dvořák, Winkler.

Rozhodčí: Mucha Daniel.

Zpět