Benago poločas drželo krok s Červenými Janovicemi, nakonec třikrát inkasovalo

05.10.2021 22:09

Bílé Podolí B - Červené Janovice 0:3 (0:0) 

V sedmém kole přivítalo podolské benago na domácí půdě jednoho z adeptů na postup do okresního přeboru. Červené Janovice nakonec roli favorita potvrdily, ale jednoduché to rozhodně neměly a s trochou štěstí mohl alespoň bod zůstat v Bílém Podolí. 

Kdo čekal hned od úvodu kanonádu hostujícího Kacafírka, který v minulém kole nastřílel neuvěřitelných jedenáct branek do sítě Kluků, ten se hodně mýlil. Domácí se samozřejmě zaměřili na defenzivu, ale snažili se i směrem dopředu a dokonce se mohli dostat do vedení, když Syutykova střela ve 24. minutě skončila na břevně. Hosté odpověděli střelou z dálky, která však skončila těsně nad břevnem. Ve 32. minutě po Frčkově centru nebezpečně hlavičkoval Radovnický, ale Hons dokázal míč vyrazit na roh. Na druhé straně přinutil Kacafírek po střele z voleje k výbornému zákroku Staše. Ve 40. minutě se došlo k nepříjemnému zranění Sancheze, pro kterého musela přijet sanitka kvůli podezření na otřes mozku. To se naštěstí při následném vyšetření v nemocnici nepotvrdilo, i když několik stehů bylo nutných. Poločas už se dohrál za stavu 0:0. 

Ve druhém půli už se Kacafírek prosadil, když ve 49. minutě hlavou otevřel skóre - 0:1. Jenže hned v 50. minutě mohlo být vyrovnáno - nebo spíše mělo, protože brankář Hons ve vápně "sundal" Radovnického. Když se v 52. minutě opět dostal Radovnický do vápna a Hons jej opět sestřelil, tentokrát šlo o ještě jasnější penaltu, ale rozhodčí Pavlas jeho zákrok jako faul neposoudil! Podolští byli chvilku mimo rytmus a hosté toho mohli využít, ale Kacafírek z trestného kopu střílel nad a o chvilku později zase hlavičkoval vedle. V 60. minutě utekl janovické obraně Tronchev, ale Hons dokázal jeho zakončení vyrazit na roh. Také Janovice podnikly rychlý protiútok, ale Jiránek zakončoval vedle. Ani Syutyk v 65. minutě branku po střele z 25 metrů bránu netrefil. V 81. minutě navýšil vedení hostů svým druhým gólem Kacafírek a v 83. minutě definitivně rozhodl Uher, který z úhlu přeloboval brankáře - 0:3. 

Před krásnou návštěvou a za krásného počasí se hrál vyrovnaný zápas a je velká škoda, že zápas ovlivnila chyba rozhodčího. Ale Podolští dělali také chyby a třikrát inkasovali, takže si všechny body odvezli Janovičtí. Sice Kacafírek nedal ani jedenáct, ani deset branek, ale i dvě stačily hostům na vítězství. Kobylky čeká do třetice utkání proti favoritovi na postup do okresu - po Uhlířských a Červených Janovicích přijdou na řadu Horní Bučice. Hraje se v neděli od 16:00.

Branky: 49. a 81. Kacafírek, 83. Uher. 

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka (75. Malý), Frčka, Jansa, Plechatý - Chudomel (40. Fojtík), Syutyk, Tronchev, Radovnický (80. Novotný) - Tyšer, Sanchez (40. Bíža). 

Sestava Červené Janovice: Hons - Chvála, Kacafírek, Novák, Vavřina, Dudla, Uher, Kubík, Jiránek, Dvořák, Řepka. 

Rozhodčí: Pavlas Jan - Mořický Tomáš, Jiřík Josef. 

Diváků: 150.

Zpět