Benago přivezlo se Sázavy bod a záchranu má ve vlastních rukou

17.06.2022 09:59

Sázava B - Bílé Podolí B 0:0

K poslednímu venkovnímu zápasu zajížděly Kobylky do daleké Sázavy s potřebou získat alespoň bod, aby v závěrečném kole o bytí a nebytí ve III. třídě proti Miskovicím měli lepší výchozí pozici než soupeř. To se nakonec po vydařeném výkonu podařilo, i když branka k vidění nebyla.

Přitom šance se hned od počátku objevily - jenže ve 3. minutě Horálek mířil nepřesně, v 6. minutě zakončovali domácí také mimo. V 19. minutě už Weinlich zařízení trefil, brankáře však nepřekonal. Ani Skala si na Dytricha nepřišel, byl z toho jen roh. Když už Štoček st. domácího brankáře překonal, zaskočili za něj na brankové čáře obránci. Ve 41. minutě se Weinlich dostal k dorážce po trestném kopu, ale ani on skóre neotevřel.

Ve druhé půli se jako první osmělil se zakončením Štoček ml., ovšem pálil vedle, stejně jako domácí o pár minut později. Největší šanci zápasu měl v 63. minutě Bíža, který postupoval sám na brankáře, zakončení se mu však nepovedlo a branku přestřelil. Hostům nepomohla ani jejich tradiční zbraň, Štočkovy trestné kopy - v 79. minutě Štoček ml. sice trefil bránu, ale Dytrich vyrazil míč na roh. Když se neujala ani Dvořákova střela, utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Podolští si pro bod přijeli, takže můžou být s výsledkem spokojení, i když dle průběhu zápasu a počtu vypracovaných šancí mohli mít i tři body. Dobrou zprávou je, že i herně šlo o povedený zápas, od brankáře a obrany, která nepouštěla hosty do šancí, a krajní obránci významně podporovali útočné akce, přes zálohu a útok - všemu chyběl jen ten gól. Doufejme, že si benago schovalo střelný prach do posledního zápasu, který se hraje v Bílém Podolí v neděli od 17 hodin.

Branky: -

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Štoček ml., Štoček st., Doubek - Horálek (75. Jukl), Skala, Dvořák, Weinlich - Bíža (62. Fojtík), Tomáš Švadlenka.

Sestava Sázava: Dytrich - Sedláček, Rais, Schneider, Švehla, Mařínec, Procházka, Koštuřík, Skála, Chrpa, Dytrich. Střídali: Konopiský, Míšek, Štěpánek.

Rozhodčí: Křivka František.

Zpět