Benago přivezlo ze Žlebů další tři body

19.09.2011 10:20

Žleby B - Bílé Podolí B 2:4 (0:2)

Nedělní odpoledne bylo ve znamení dalšího utkání podolského benaga, které doufalo, že se ani ve Žlebech nezastaví jeho vítězná série. Ta po výhře 4:2 pokračuje, ačkoli výkon nebyl ideální a do příštích utkání je jistě co zlepšovat. Do útoku se postavil Luboš Štoček, který dal v minulé sezóně ve Žlebech 4 branky (viz odkaz) a příliš nechybělo, aby svůj kousek zopakoval.

Utkání začalo Bílé Podolí náporem - ve 4. minutě po sérii několika přihrávek poslal Švadlenka míč na vápno Štočkovi, který si všiml vyběhnutého brankáře a krásným lobem jej překonal (viz fotogalerie) - 0:1. S přibývajícími minutami sílil také déšť, který dělal problémy kombinační hře hostů, protože míč na těžkém terénu odskakoval. Hra byla neurovnaná a domácí hrozili nakopávanými míči za obranu, která ztratila svůj důraz z předchozích zápasů a situace řešila častokrát jen za cenu faulů v blízkosti vápna. Takto domácí trefili ve 20. minutě tyč, další střely šly vedle, nebo si s nimi poradil Nečas. Ve 31. minutě se na druhé straně zjevil před brankářem Toman, udělal kličku, brankáři nezbylo než jej faulovat a penaltu proměnil zkušeně Štoček, když poslal brankáře na druhou stranu - 0:2. Ve 40. minutě postupoval sám na brankáře Švadlenka, ovšem míč si předkopl a vyběhnuvší gólman míč chytil. V závěru poločasu posoudil rozhodčí souboj Doubka s domácím útočníkem jako penaltový, ačkoli faul proběhl pravděpodobně před vápnem, do kterého následně oba aktéři po mokrém terénu doklouzali. Penaltu však Nečas zlikvidoval (viz video) a podržel tak zápasové akcie hostů na nadějné úrovni. Na nevzhlednou hru podolských reagoval trenér o poločase dvojím střídáním.

Ve druhém poločase začalo pršet ještě více, což fotbalu příliš neprospělo. V 56. minutě podržel ve vápně balon Kachmarskyy, přihrál pod sebe Štočkovi a ten dovršil hattrick - 0:3. Podolští si vytvořili i další šance, ale ani Novák, Doubek či Toman své příležitosti neproměnili. Až v 70. minutě přihrál Štoček do běhu Dospělovi, který střelou na zadní tyč rozvlnil síť počtvrté - 0:4. Při vědomí, že zápas je rozhodnutý, hosté polevili. Navíc přidali individuální chyby, po kterých domácí v 75. a 85. minutě snížili na 2:4. Více však nestihli, a tak dovedli Podolští utkání do vítězného konce.

Do tabulky si hosté i přes nevýrazný výkon připsali další tři body a potvrdili své vedoucí postavení v tabulce. Všechna mužstva zaznamenala bodovou ztrátu kromě kobylek a Vrdů B. Právě Vrdy B přijedou do Bílého Podolí v sobotu 24. září. Zápas začíná v 16:30. Přijďte podpořit podolské benago v souboji o první místo!

Tabulka: B - tým

Fotogalerie: Žleby B - FC BP B

Branky: 4., 31. a 56. Štoček, 70. Dospěl

Sestava: Nečas - Doubek, Kupka, Fejfar, Jansa (60. Novák) - Dospěl, Šváb, Toman, Vávra (46. Šilha) - Švadlenka (46. Kachmarskyy), Štoček

Video:

45. minuta - Nečas chytá penaltu domácích

Zpět