Benago proti Vrdům třikrát vedlo o dvě branky, ale bere jen bod

27.03.2023 11:32

Bílé Podolí B - Vrdy B 4:4 (3:2)

O hodně příznivěji než podzimní část (debakl v Tupadlech 10:0) začala podolská rezerva fotbalové jaro ve III. třídě. Tabulkového i geografického souseda měla dvakrát na lopatě, když vedla 2:0, 3:1 a 4:2, ale přesto se body dělily.

Kobylky se zřejmě inspirovaly u české reprozentace a už po třech minutách vedly o dvě branky! Nejdříve se po trestném kopu Štočka prosadil Muller a hned o minutu později si hosté dali ukázkového vlastence po nepovedené malé domů - 2:0. Jenže ve 14. minutě vrátil hosty do hry Novák po rychlém protiútoku, 2:1. Chvilku před poločasem zvýšil na dvoubrankový rozdíl po dalším Štočkově přímém kopu Doubek nechytatelnou hlavičkou pod břevno, ale hned z protiútoku, kdy domácí zřejmě ještě slavili, snížil na 3:2 Růžička. A to mohli být Podolští ještě rádi, že v závěru poločasu dvě gólové šance zlikvidoval Pokorný.

Nástup do druhého poločasu nebyl tak ostrý, přesto diváci na další branku nečekali dlouho: v 61. minutě se po Mullerově dlouhém autu trefil přesně Bíža. Podolští opět vedli o dvě branky, ale hosté se usídlili na jejich polovině a v 72. minutě dokázali po rohu snížit na 4:3. Nakonec se Vrdům povedlo v 80. minutě po rychlém protiútoku vyrovnat, takže se body dělily za remízu 4:4. Nic už na tom nezměnil ani vyhecovaný závěr zápasu.

Za krásného počasí přišla na úvodní zápas skvělá divácká návštěva a fotbal se jí musel líbit. Podolští asi budou trochu zklamaní, že neudrželi dvoubrankové vedení, ale soupeř také ukázal kvalitu a dělba bodů je nakonec zřejmě zasloužená. Příští kolo hraje benago opět doma, protože se domluvilo na přeložení pořadatelství zápasu se Suchdolem - nemají tam ještě hotové kabiny. Hraje se v neděli od 16:30.

Branky: 2. Muller, 3. vlastní, 41. Doubek, 61. Bíža - 14. Novák, 42. Růžička, 72. Bajo, 80. Šveřepa.

Sestava BP: Pokorný - Horálek, Štoček st., Jan Švadlenka, Doubek - Fojtík, Muller, Bodlák, Jukl (60. Novák) - Jelínek, Bíža.

Sestava Vrdy: Hronovský - Cakl st., Rubeš, Truksa, Růžička J., Šolta, Růžička D., Bajo, Novák, Nesládek, Kapounek. Střídali: Bíža, Lengál, Šveřepa, Vocl, Šindelář.

Rozhodčí: Pařez - Muller, Cakl ml.

Diváci: 80.

Zpět