Benago sbírá jeden debakl za druhým a kleslo na poslední místo tabulky

10.11.2023 13:14

Bílé Podolí B - Chotusice B 1:7 (0:3) 

Áčko v utkání okresního přeboru proti Chotusicím inkasovalo debakl 1:9, benago ho bohuže napodobilo a v souboji rezerv také schytalo příděl, i když tentokrát „jen“ sedmičku. Utkání bylo vyrovnané první půlhodinu, kdy se objevilo několik náznaků na obou stranách, ale gólové šance k vidění nebyly. Ani první gól vlastně nebyl z žádné šance, ale střela zpoza vápna zapadla k tyči a hosté vedli 0:1. Kobylky mohly vzápětí srovnat, míč po závaru poskakoval po brankové čáře, možná i kousek za ní, ale hostům se podařilo míč odkopnout do bezpečí a hrálo se dál. Hosté byli efektivnější a do poločasu dvěma brankami de facto rozhodli o osudu zápasu. Druhý poločas už byl jenom otázkou skóre, alespoň čestný úspěch zaznamenal po chybě brankáře v 84. minutě Kupka. 

Branky: 84. Kupka - 22. Vančura, 35. a 81. Roubíček, 40. a 72. Brodský, 62. Pivnička, 89. Tuzar. 

Sestava BP: Fojtík - Jindřich Šejvl (65. Jukl), Petr Štoček, Luboš Štoček st. (46. Jan Švadlenka), Doubek - Horálek, Skala, Muller, Bodlák - Kupka, Bíža (62. Volenec). 

Sestava Chotusice: Kosprd - Pivnička, Pospíšil, Tuzar, Zámečník, Vobořil, Vančura, Brodský, Mertl, Roubíček, Stárek. Střídali: Vobořil, Hubáček. 

Rozhodčí: Ledvina Lubomír. 

Diváci: 45. 

Tupadly B - Bílé Podolí B 8:0 (5:0) 

Podobně jako doma s Chotusicemi se v Tupadlech hrála vyrovnaná první půlhodina, ale pak se hosté úplně sesypali a na poločasové tabuli svítil výsledek 5:0. Do druhé půle nastoupili Podolští s tím, že nechtějí dostat potupncých deset branek, což se sice podařilo, ale ani čestný úspěch nezaznamenali. Nakonec z toho byla osmička. Dobrou zprávou z pohledu Kobylek bylo postupné zapojení všech tří Šejvlů v jednom zápase, ale vzhledem k výsledku si společnou nominaci příliš neužili. 

Branky: 24., 45. a 52. Koudelka, 34., 36. a 37. Šemík, 47. Čermák, 58. Klička. 

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Petr Štoček, Cakl, Plechatý - Procházka (77. Filip Šejvl), Jindřich Šejvl (37. Volenec), Luboš Štoček st., Jakub Šejvl (46. Jukl) - Kupka, Doubek. 

Sestava Tupadly: Lipták - Krajíček, Čunderlík, Šemík, Krupička, Šabata, Koudelka F., Klička, Koudelka K., Čertek, Palinčák. Střídali: Dušek, Hošek, Válek, Čermák. 

Rozhodčí: Ziegler Vratislav. 

Bílé Podolí B - Močovice 1:3 (1:1) 

Souboj s vedoucími Močovicemi vyvolával obavy, aby Kobylky opět neschytaly vícebrankový příděl. Nic takového se tentokrát nekonalo, Podolští do samotného konce usilovali o body. Zápas sice začali lépe hosté, kteří v 10. minutě šli po autovém vhazování a následné střele do vedení, ale ve 27. minutě z penalty po faulu na Švatlenku vyrovnal Štoček na 1:1. To byl i poločasový výsledek, jenže už v 50. minutě opět vedli hosté, kteří se prosadili pozávaru po rohu - 1:2. Vyrovnání viselo ve vzduchu, domácí se dostali do několika gólových šancí, ale Doubek ani Bodlák neuspěli, naopak hosté chvilku před koncem potvrdili své vítězství brankou na 1:3 opět po rohu. 

Branky: 27. z penalty Štoček - 10. Topinka, 50. Oliva, 89. Kvaček. 

Sestava BP: Fojtík - Kubát, Cakl, Chmelař, Plechatý - Dvořák, Muller, Luboš Štoček st. (52. Bodlák), Bíža - Tomáš Švadlenka (65. Doubek), Filip Šejvl (60. Tronchev). 

Sestava Močovice: Kovařík - Zadina, Titze, Oliva, Topinka, Zajac, Paták, Kvaček, Šlejtr, Král, Lank. Střídali: Matějíček, Nosek, Matz. 

Rozhodčí: Ziegler Vratislav. 

Diváci: 35. 

Uhlířské Janovice B - Bílé Podolí B 7:0 (4:0) 

Další soupeř z čela tabulky čekal Kobylky hned v následujícím kole, tentokrát se o žádný vyrovnaný souboj nejednalo. Už po cestě bylo jasné, že zápas bude jen otázkou skóre, protože Podolští do poslední chvíle nevěděli, jestli jich bude alespoň 11. To se sice podařilo, ale domácí od začátku drželi otěže zápasu ve svých rukou a postupně přidávali jeden gól za druhým - poločas skončil výsledkem 4:0. Kobylky opět venku nedaly ani gól - nejblíže mu byl Doubek po svém dalekonosném lobu, ale vracející se brankář stihl na poslední chvíli míč vyrazit. 

Branky: 12., 23., 41. a 42. Janoušek, 61. Staněk, 85. Roubíček, 88. Čálek. 

Sestava BP: Fojtík - Jindřich Šejvl (46. Dvořák), Luboš Štoček st., Kupka, Doubek - Jukl, Bodlák, Tomáš Švadlenka, Muller - Roušar, Volenec. 

Sestava UJ: Srba - Čížek, Vacek, Blecha, Rejhon, Bílek, Fetter, Dotlačil, Kofroň, Janoušek, Veselý. Střídali: Topinka, Čálek, Mach, Staněk, Roubíček. 

Rozhodčí: Klobása Michael. 

Bílé Podolí B - Vrdy B 1:7 (0:5) 

Derby proti Vrdům bylo jednoznačnou záležitostí v podání hostů. Už do poločasu padlo pět branek, na konečných 1:7 upravoval až v 79. minutě Tronchev. Jde o čtvrtý sedmibrankový příděl v posledních pěti zápasech, který v důsledku znamená propad na poslední místo tabulky třetí třídy, soupeři se začínají vzdalovat. 

Branky: 79. Tronchev - 23. a 42. Hájek, 30. Franc, 36. a 44. Březina, 51. Bajo, 67. Šolta. 

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Šilha, Petr Štoček (46. Jukl), Horálek (80. Procházka) - Muller, Luboš Štoček st., Filip Šejvl, Bíža - Volenec, Tronchev. 

Sestava Vrdy: Šindelář - Tomíšek, Burjetka, Růžička, Novák, Šolta, Růžička, Hájek, Nesládek, Franc, Cakl. Střídali: Vobruba, Bajo, Štěpán, Březina. 

Rozhodčí: Pařez Radek - Ledvina Lubomír, Uher Jiří.

Diváci: 60.

Zpět