Benago uspělo na půdě prvního celku tabulky, z Tupadel si odvezlo tři body

12.06.2018 21:37

Tupadly B - Bílé Podolí B 0:3 (0:1)

Hráči podolské rezervy přijeli do Tupadel posílení o dva hráče ze soupisky áčka, které v sobotu o svůj zápas přišlo, a oba pomohli svými výkony k zisku tří bodů - útočník Švadlenka dal vítězný gól, brankář Dastych udržel čisté konto.

První půlhodina byla vyrovnaná a přestože měli míč častěji na svých kopačkách hosté, k šancím to nevedlo. První pološance přišla až ve 20. minutě, kdy rychlý brejk po ose Štoček - Jelínek - Švadlenka nedokázal poslední jmenovaný v gólové pozici zakončit. Ve 24. minutě rozehrál Skala roh nakrátko Štočkovi, který si položil obránce a krásným a hlavně přesným centrem vybídl Švadlenku ke skórování - 0:1. Tupadly mohly odpovědět ve 30. minutě, ale Dastych se vyznamenal a gólovou šanci zneškodnil. Domácí byli v této fázi zápasu lepší a vypadalo to, že je jen otázka času, kdy vyrovnají - ve 32. minutě po chybě obrany skončil lob přes vyběhnutého brankáře jen v síti nad brankou, ve 38. minutě Dastych ani zasahovat nemusel, protože domácí z 10 metrů přestřelili. Ve 42. minutě už se tupadelští hráči a fanoušci radovali, protože Koudelka vystihl malou domů, obešel Dastycha a byla před ním jen prázdná brána, ale trefil jen tyč! Poločas tak vyhráli hosté o gól.

Domácí pokračovali v tlaku i v úvodu druhého poločasu, jenže dvakrát zahodili vyloženou šanci střelou vedle. Na druhé straně prošel přes tři hráče Jelínek, ale Chmelař netrefil prázdnou bránu. V 71. minutě se opět Chmelař objevil před prázdnou bránou - tentokrát po Skalově průniku a střele - a nemýlil se, 0:2. Domácí se nezvdávali, ale jejich střelecká nemohoucnost a Dastychovy dobré zákroky ponechávaly nulu na jejich kontě. Navíc Podolští chodili do rychlých protiútoků - po Kupkově centru těsně minul bránu Jelínek, podobně se vedlo Skalovi, Chmelařovi či Tomanovi. Až v 87. minutě Jelínek našel Chmelaře, který ještě vylepšil střeleckou pozici pro Skalu - 0:3.

Výsledek mohl vypadat klidně 4:7, ale i tak musí být Podolští s třemi body spokojení. Tupadly zůstávají první a pokud vyhrají v posledním kole v Malíně, tak III. třídu vyhrají. Podolští si výhrou pojistili páté místo a můžou pomýšlet i na čtvrté, pokud však v posledním kole porazí Horušice. Hraje se v sobotu už od 9:30.

Fotogalerie: odkaz

Branky: 24. Švadlenka, 71. Chmelař, 87. Skala.

Sestava FC: Dastych - Frčka, Lukáš Toman, Šilha, Jansa - Horký (63. Kupka), Štoček, Skala, Weinlich (46. Horálek) - Tomáš Švadlenka (46. Chmelař), Jelínek.

Sestava Tupadly: Remeš - Zahradník, Císař, Hošek, Čáp, Kavánek, Janeček, Kruml, Čmakal, Lipták, Fuksa. Střídali: Chleborád, Dlouhý, Koudelka.

Rozhodčí: Špičák Jakub.

Video:

šance Tomáše Švadlenky

gól Tomáše Švadlenky

šance Libora Chmelaře

šance domácích

gól Libora Chmelaře

další šance Libora Chmelaře

další šance domácích

Zpět