Benago v Bučicích nemělo šanci, schytalo debakl

01.09.2020 22:05

Horní Bučice - Bílé Podolí B 10:0 (3:0) 

Ve druhém kole III. třídy zajížděli fotbalisté podolské rezervy do nedalekých Horních Bučic, které si zastřílely už v prvním kole ve Vlkanči (8:2). Bohužel kanonáda Bučic pokračovala i ve druhém kole, a to na úkor Kobylek. 

Přitom první poločas to na žádný velký příděl nevypadalo. Do šance se jako první dostali hosté, ale Šejvlovu střelu Kleman vyrazil. Hned z protiútoku se prosadili domácí a ve 12. minutě už to bylo 2:0. Zkorigovat stav mohl ve 40. minutě Jelínek, jenže pálil nad branku. Efektivnější byli domácí, který třetí brankou do šatny, jak se později ukázalo, definitivně zlomili odpor hostů. 

Ve druhé půli to tam začalo padat - už v 60. minutě se stav zdvojnásobil na 6:0 a zbytek zápasu byl jen otázkou skóre. To se nakonec zastavilo na potupné desítce. Podolští si mohli připsat alespoň čestný úspěch, ale Tyšer střílel těsně vedle. 

Loni touto dobou se hrál vzájemný zápas v téměř totožných sestavách v Bílém Podolí a ve vyrovnaném zápase braly dva body za vyhrané penalty Horní Bučice. Tentokrát to bylo úplně o něčem jiném, kanonádu domácích hlavně ve druhém poločase nešlo zastavit. Horní Bučice vlastně už měly hrát okresní přebor, protože s náskokem vyhrály podzimní část loňské sezóny, ale nucená pauza jim postup překazila. Letos bude zajímavé sledovat, jak si Bučičtí povedou proti ambicióznímu týmu z Červených Janovic, který si také dělá zálusk na postup. Právě Janovice hostí Podolští na svém hřišti už v příštím kole - hraje se v neděli od 17 hodin. 

Branky: 3. a 60. Vohnický, 14. a 81. Kováč, 45., 73. a 85. Kebza, 49. a 51. Nesládek, 86. Bodlák. 

Sestava BP: Fojtík - Jan Švadlenka, Jansa, Lukáš Toman, Radek Toman ml. - Šilha, Šejvl st. (80. Jukl), Štoček st., Radovnický - Tyšer (76. Forst), Jelínek (57. Tomáš Švadlenka). 

Sestava Horní Bučice: Kleman - Škaloud, Vohnický, Vítek, Šimon, Vamberský, Kováč, Pelikán, Nesládek, Hronovský, Kebza. Střídali: Káš, Bodlák, Růžička. 

Rozhodčí: Mucha Daniel.

Zpět