Benago v Červených Janovicích zvládlo penalty a veze dva body

14.05.2019 13:32

Červené Janovice - Bílé Podolí B 1:2 na penalty (0:0)

Podolská rezerva, respektive její torzo, jelo do Červených Janovic s obavami o slušný výsledek. Naštěstí se nakonec potřebných 11 hráčů sešlo a Podolští dokonce dokázali přivézt 2 body, když Horkého gól zajistil remízu 1:1 a v následných penaltách byli hosté úspěšnější!

Do zápasu vstoupili lépe domácí a v 6. minutě po úniku ze strany míč prošel malým vápnem, naštěstí ho nikdo do brány neusměrnil. Následně převzali aktivitu hosté a po střele Horkého vyrazil Dlouhý míč na roh. Hra se v prvním poločase odehrávala hlavně mezi vápny a střeleckých příležitostí bylo k vidění minimum. Se dvěma střelami Štočka ml. si brankář poradil. Není divu, že první poločas skončil bez branek.

Druhá půle začala gólovou šancí domácích, ale Beran míč vyrazil. Červené Janovice se i nadále draly do zakončení, ale zařízení netrefovaly. Úspěšnější byl na druhé straně Horký v 69. minutě: po rozehraném trestném kopu a kombinaci Štočka st. se Štočkem ml. Horký otevřel skóre - 0:1. Radost z vedoucího gólu však trvala jenom dvě minuty - v 71. minutě Schneiderwind napřáhl z vápna a vyrovnal na 1:1. Jenže to bylo z hlediska gólů vše, žádné vyložené šance už nepřišly a oba celky se začaly chystat na penalty.

Penaltová loterie začala lépe pro hosty, kteří měli po dvou sériích náskok, ovšem po stanovených pěti pokusech byl stav 4:4. V dodatečné sérii vystřelil bod navíc Švadlenka, předchozími úspěšnými exekutory byli oba Štočkové, Šváb a Šejvl.

Z vyrovnaného zápasu nakonec berou zaslouženě oba celky po bodu, šťastnější v penaltách byli hosté. Kobylky se v tabulce dotáhly na čtvrté Záboří, ale díky horšímu skóre zůstávají na pátém místě. V dalším kole má benago volno, což se hodí - snad se hráči dají dohromady a budou připravení ve větším počtu k přímému souboji o čtvrté místo v Záboří nad Labem. Hraje se v neděli od 17 hodin.

Branky: 71. Schneiderwind - 69. Horký.

Sestava BP: Beran - Jan Švadlenka, Šálený, Jindřich Šejvl, Jansa - Horký, Luboš Štoček ml., Luboš Štoček st., Šváb - Čakovský, Horálek.

Sestava Červené Janovice: Dlouhý - Bouma, Zelený, Schneiderwind, Polzer, Vavřina, Hájek, Červinka L., Dvořák, Procházka, Červinka J.

Rozhodčí: Kocourek Lukáš.

Zpět