Benago v derby přestřílelo Horní Bučice a udrželo šanci na záchranu

26.05.2022 12:23

Bílé Podolí B - Horní Bučice 7:4 (3:1)

Tři kola po sobě hrála podolská rezerva proti prvním třem mužstvům tabulky III. třídy. Uhlířské i Červené Janovice byly nad síly Kobylek, až Horní Bučice v jedenáctigólové přestřelce dokázaly porazit.

V úvodu zápasu to na žádné gólové hody nevypadalo, do první šance se dostal až v 15. minutě Švadlenka, jehož hlavičku vyrazil Krejčíř na roh. V 17. minutě se k přímému kopu postavil Štoček ml. a otevřel skóre - 1:0. Pak se o slovo přihlásili hosté, kteří v 18. minutě ještě mířili nepřesně, ale ve 24. minutě už se Luňáčkovi podařilo vyrovnat střelou z úhlu na 1:1. Ve 33. minutě mohli Bučičtí dokonat obrat, ale samostatný únik zakončili vedle. A tak padaly branky na druhé straně - Štoček st. vybídl Švadlenku, který zakončil přesně na 2:1. Za pár minut už to bylo o dvě branky a opět se trefil Švadlenka, tentokrát po samostatném úniku. Další šance na obou stranách už zůstaly nevyužité, do kabin se šlo za vedení 3:1 pro Bílé Podolí.

Hned po pauze ukázal svůj přehled Štoček st., který odražený míč uklidil z vápna přesně pod břevno, 4:1. Když v 50. minutě zvýšil Weinlich na 5:1, zdálo se být rozhodnuto, ale hned za minutu se podařilo snížit Bodlákovi na 5:2. Na rozdíl uklidňujících 4 branek upravil Weinlich po přihrávce Štočka st., na 7:2 zvýšil v 64. minutě Dvořák po kombinaci se Švadlenkou. Bučice zápas ještě zdramatizovaly po brankách Bodláka a Vohnického, ale to bylo vše a tři body zůstaly po výsledku 7:4 na domácí půdě.

Benago je v bodové tísni, šlo teprve o třetí jarní výhru. K té pomohli v hojném počtu hráči áčka, kteří však měli v nohách dopolední nepovedený zápas v Žiželicích. Přesto dokázali v rámci možností zregenerovat a v odpoledním utkání přispět ke třem bodům. V tabulce je situace nadále komplikovaná, do konce jara zbývají 4 zápasy. Hned další kolo nabídne podobně složitý rébus - áčko hraje v sobotu od 13 hodin doma a béčko od 17 hodin v Záboří nad Labem.

Branky: 17. Štoček ml., 36. a 39. Tomáš Švadlenka, 47. Štoček st., 50. a 57. Weinlich, 64. Dvořák - 24. Luňáček, 52. a 67. Bodlák, 75. Vohnický.

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Štoček ml., Radovnický, Doubek - Dvořák (82. Novák), Skala, Štoček st. (70. Jukl), Weinlich - Tomáš Švadlenka, Bíža (80. Sommer).

Sestava HB: Krejčíř - Zářecký, Vohnický, Truksa, Růžička, Škaloud, Kováč, Bodlák, Jehlár, Vamberský, Luňáček. Střídal: Kadlec.

Rozhodčí: Zoufalý David.

Zpět