Benago v Hlízově nepřekvapilo, odjíždí bez bodu

24.05.2015 11:08

Hlízov - Bílé Podolí 5:0 (3:0)

Podolské benago vyběhlo v sobotu na hřiště aspiranta na postup do okresního přeboru ve velmi okleštěné sestavě, ale se nakonec potřebných 11 hráčů sešlo. Jen záloha měla dohromady 175 let :-) Sestava domácích naopak byla v plné síle a už v prvním poločase rozhodla o svém jasném vítězství.

Ráz zápasu určila už 2. minuta, ve které Podolští nechali příliš prostoru ve vápně Čížkovi, který střelou na přední tyč otevřel skóre - 1:0. Domácí drželi míč na svých kopačkách, dostávali se do šancí a jenom díky Červinkovi v bráně hostů zůstal rozdíl skóre jednobrankový. Ve 27. minutě však prošla do brány Špitálníková střela z vápna - 2:0. Hosté se osmělovali pomalu, ale při troše štěstí mohli snížit - Šváb z velké dálky jen těsně minul bránu překvapeného Hebra, Kupkova hlavička po rohu se také mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně měli Hlízovští více štěstí - střela z vápna se dvakrát odrazila až k volnému Pertlíčkovi, který doklepl do prázdné brány - 3:0.

Ve druhé půli Podolští vyrovnali držení míče, ale góly dál stříleli domácí. V 60. minutě se prosadil Špitálník - 4:0. V 65. minutě Svobodův křižný pas prošel až k Vančurovi, ale Hebr předvedl dobrý zákrok a poradil si i s následnou Doubkovou dorážkou. V 70. minutě podnikli hosté rychlou akci, Šilha přihrál na vápno Švadlenkovi, jenže jeho střela šla doprostřed. V 80. minutě nabídli hosté Špitálníkovi po nedůrazném odkopu hattrick, domácí snajpr nepohrdl - 5:0. Následně se Červinka vyznamenal proti další Špitálníkově akci, když vyrazil jasný gól na roh. V 85. minutě se dostal k zakončení z malého vápna Doubek, ale vysoko přestřelil. Na skóre 5:0 se tak nic nezměnilo.

Podolští si za zlepšenou hru ve druhém poločase alespoň čestný úspěch zasloužili, ale nebylo jim přáno. Po dvou výhrách přišla porážka, která znovu Kobylkám komplikuje situaci v tabulce III. třídy. Týmy ze dna tabulky jsou v závěru jara jako pokropené živou vodou a začaly vyhrávat, takže o záchranu aktuálně bojují všechny celky od 7. místa níže, včetně podolské rezervy. V příštím kole hraje benago doma proti Paběnicím. Za posledních 7 kol půjde teprve o druhý domácí zápas! Hraje se v neděli od 17 hodin.

Tabulka: odkaz

Branky: 2. Čížek, 27., 60. a 80. Špitálník, 36. Pertlíček.

Sestava FC: Červinka - Frčka, Kupka, Lukáš Toman, Svoboda - Procházka, Bohuslav Šváb, Vančura, Šilha - Jan Švadlenka, Doubek.

Sestava Hlízov: Hebr - Štainz, Holík, Mathé, Čížek, Richtár, Machů, Pertlíček, Křelina, Růžička, Špitálník. Střídali: Balvín, Eszenyi, Procházka.

Rozhodčí: Sojka Antonín.

Zpět