Benago v posledním zápase nestačilo na Kluky, prohrálo 2:3

13.06.2015 13:46

Bílé Podolí B - Kluky 2:3 (1:1)

V sobotu dopoledne za petatřicetistupňového vedra se hrálo poslední kolo III. třídy. Oba celky byly zachráněné, takže šlo jen o to zahrát si fotbal. Příliš sprintů k vidění nebylo, ale za to několik pěkných kombinací, tři penalty a pět gólů. Body brali nakonec hosté za výru 3:2.

První půli začaly lépe Kluky - v 11. minutě se dostal míč na vápno k Vavřinovi, který zamířil přesně k tyči - 0:1. Podolští se nikam nehnali a čekali na svoji příležitost. Dvakrát zakončoval Chmelař hlavou, jednu šanci měl Šilha, ale brankář Korejtko dobře zasáhl. Na druhé straně držel podolské akcie Jansa, který předvedl tři výborné zákroky a zastavil gólové šance hostů. Ve 40. minutě po krásné individuální akci Chmelař vyrovnal na 1:1.

Druhá půle přinesla trochu vzrušení - rozhodčí odpískal penaltu za ruku ve vápně, kterou Mojžíš proměnil - 1:2. Za minutu odpískal penaltu i na druhé straně, ale Novák mířil vedle. Vyrovnat mohl Chmelař, ale Korejtko jeho prudkou ránu vyrazil. V 58. minutě Rajsík prošel přes půl hřiště a na jeho střelu Jansa nedosáhl - 1:3. Podolští ještě chtěli s výsledkem něco udělat a do šancí se dostali, jenže Štoček pálil z voleje těsně vedle a ani Novák branku netrefil, když se snažil z dálky překonat vyběhnutého brankáře. Až v 88. minutě Heřmánek vysunul Štočka, který byl u míče dříve než obránce a po faulu následovala penalta. Chmelař se nemýlil - 2:3. Na vyrovnání už nebyl ani čas, ani síly, Kluky si výsledek pohlídaly.

Podolští nastoupili v netradiční sestavě, ale soupeři byli vyrovnaným soupeřem a při troše štěstí mohli bod získat. Ani porážka však nekazí dobrý dojem ze záchrany v soutěži. Benago skončí na 7. nebo 8. místě - podle výsledku Červených Janovic, které jako jediné můžou podolskou rezervu v tabulce předstihnout.

Fotogalerie: odkaz

Tabulka: odkaz

Branky: 40. a 88. z penalty Chmelař - 11. Vavřina, 47. Mojžíš z penalty, 58. Rajsík.

Sestava FC: Jansa - Jan Švadlenka, Kupka, Vančura, Svoboda - Jaroslav Štoček, Šilha, Heřmánek, Novák - Weinlich, Chmelař.

Sestava Kluky: Korejtko - Rajsík, Šrámek, Fuksa, Siváček, Brejša, Nezbeda, Mojžíš, Dvořák, Vavřina, Bubák. Střídali: Poskočil, Vojtek.

Rozhodčí: Havránek Josef.

Diváků: 30.

Zpět