Benago v premiéře nezvládlo penalty proti Klukům

23.08.2020 23:08

Bílé Podolí B - Kluky 2:3 na penalty (1:1) 

V prvním mistrovském zápase chtěli hráči podolského benaga získat tři body, aby měli dobrý základ do dalších bojů, ale nakonec berou jenom jeden. Přitom soupeř hrál prvních 70 minut o deseti. 

Hned od začátku bylo jasné, jak bude utkání vypadat - hosté si stoupli v osmi lidech na velké vápno a čekali, co domácí vymyslí. Jejich kombinace však postrádali finální přihrávku, a tak Kluky v klidu útoky zastavovaly. Jaké pak bylo v 11. minutě překvapení, když Vlasatý obešel tři hráče a střelou k tyči otevřel skóre - 0:1. Podolští se opět vrhli do útoku, ale do zakončení se dostali jen sporadicky - Čakovský pálil nad bránu, Kupkovu střelu Korejtko lapil, Novotného centr skončil na břevně, Jelínkova hlavička šla vedle. Ve 44. minutě Štočkův trestný kop Korejtko vyrazil, ale v následném souboji byl v rohu vápna faulovaný Novotný a Kupka nařízenou penaltu proměnil - 1:1. 

Druhou půli začali domácí aktivněji, zlepšili kombinaci a vynutili si několik standardek - nebezpečně zakončoval Fojtík a o chvíli později Šejvl, ale stav se nezměnil. Až v 54. minutě poslal Štoček přihrávku do vápna Kupkovi, který zakončil pod břevno - 2:1. Jenže místo toho, aby se domácí uklidnili, tak dovolili hostům srovnat - po nedůrazně odvráceném rohu trefil Píška odkrytou bránu - 2:2. Místo dalšího tlaku domácích to byli naopak s chutí hrající hosté, kteří se dostali do gólových šancí a Podolští mohli děkovat Stašovi, že třikrát výborně zasáhl. Domácí mohli také skórovat, ale Čakovský ani Šejvl bránu netrefili. V 89. minutě se po faulu na Jelínka pískala druhá penalta, ale tentokrát Korejtko Kupkovi penaltu chytil! Po remíze 2:2 musel rozhodnout penaltový rozstřel. 

Za Kobylky proměnili Šejvl, Čakovský, Kupka a Jansa, z hostů byli také úspěšní čtyři z pěti. Náhlá smrt potom přinesla proměněné penalty Švadlenky, Staše a Bíži, ale třikrát Kobylky neproměnily a v jedenácté sérii hostující brankář Korejtko rozhodl o bodu navíc pro svůj tým. 

Už při zápase Podolští urazili fotbalové bohy, když proti oslabenému soupeři nedokázali nasázet více než dvě branky. Čtyři neproměněné penalty pak dokonaly nevydařenou anabázi a přiřkly Klukům bod navíc. V dalším zápase v Horních Bučicích takový výkon rozhodně na body stačit nebude, Podolští se musí zlepšit ve všech ohledech. Hraje se v neděli od 17 hodin. 

Branky: 44. z penalty a 54. Kupka - 11. Vlasatý, 56. Píška. 

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Šilha, Jansa, Jindřich Šejvl - Novotný (46. Fojtík), Čakovský, Štoček st. (70. Jukl), Bíža - Kupka, Jelínek. 

Sestava Kluky: Korejtko - Šrámek, Votava, Malý, Píška, Siváček, Kadlec, Vlasatý, Vébr, Červeňák, Kraft. 

Rozhodčí: Semirád Martin.

Zpět