Benago v souboji o třetí příčku prohrálo ve Vlkanči

18.10.2019 07:38

Vlkaneč - Bílé Podolí B 2:0 (0:0) 

Podolská rezerva zajížděla na půdu Vlkanče k souboji o třetí místo v tabulce. Místo líbivého fotbalu však byla k vidění spíše holomajzna, ze které díky efektivitě v zakončení berou všechny body domácí. 

Šancí v první půli nebylo mnoho, alespoň náznaky k vidění byly: v 8. minutě Tyšer nedotáhl slibně se rozvíjející akci k finální přihrávce do gólové šance. Domácí sice zakončili, ale jednou vedle a jednou zakročil Staš. A protože na druhé straně se svým zakončením neuspěli ani Radovnický, ani o chvíli později Tyšer, poločas skončil nerozhodně 0:0. 

Ani ve druhém poločase se brankový uragán nespustil. Blíže vstřelené brance byli hosté, ale Švadlenka svůj únik zakončil nad, Procházkova pěkná střela se také mezi tři tyče nevešla a ani Tyšer ve vyložené šancí zařízení netrefil. A tak přišel trest: v 73. minutě se po chybě hostující obrany prosadil Havelka, 1:0. Hosté se ještě nevzpamatovali z inkasované branky, nechali domácím příliš mnoho prostoru a pěknou kombinaci zakončil přesně Klaus - 2:0. Podolští chtěli alespoň snížit, ale střela Bíži šla vedle, na výsledku už se nic nezměnilo. 

Po bezbrankovém prvním poločase to vypadalo tak, že kdo dá první branku, ten vyhraje. Podolští však své šance na rozdíl od předchozích zápasů neproměnili. To se bohužel povedlo domácím, kteří navíc v rychlém sledu přidali pojistku a bylo rozhodnuto. Vlkaneč tedy poskočil na třetí místo, Podolští jsou pátí. V dalším kole přivítají doma rezervu Uhlířských Janovic, hraje se v neděli od 15:30. 

Branky: 73. Havelka, 75. Klaus. 

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Šilha, Jansa, Bročka - Novák (46. Procházka), Štoček st. (33. Tomáš Švadlenka), Štoček ml., Šváb (68. Bíža) - Tyšer (82. Forst), Radovnický. 

Sestava Vlkaneč: Hájek - Broum, Zelený, Vavřička, Výborný, Havelka, Bindr, Babák, Burian, Lowy, Klaus. Střídali: Hypeš, Šrank. 

Rozhodčí: Kafka Karel.

Zpět