Benago v Uhlířských Janovicích neproměnilo šance, body nepřivezlo

27.09.2021 16:50

Uhlířské Janovice B - Bílé Podolí B 5:1 (3:0) 

Po dvou domácích zápasech, ve kterých Kobylky získaly plný počet bodů, opět vyrazily na hřiště soupeře. Janovice jsou na čele tabulky a svou pozici potvrdily pěti brankami, ale Podolští určitě nezklamali a zaslouženě si v závěru připsali alespoň čestný úspěch. 

Domácí měli od začátku více ze hry a do první šance se dostali v 10. minutě, ale Staš předvedl na čáře skvělý reflex a míč vyrazil na roh. Ve 25. minutě Staš opět výborně vyběhl a po souboji s Čížkem byl u míče dříve, načež jej domácí útočník přišlápl a míč mu vypadl. Rozhodčí však nepochopitelně neposoudil souboj jako faul a následnou branku uznal, i když hostující brankář nemohl kvůli zranění dále pokračovat ve hře. Do brány musel Fojtík a na jeho místo v obraně se postavil Novotný. Podolští se dostali před bránu soupeře sporadicky, ale když už, tak to bylo nebezpečné: Chudomel po závaru ve vápně pálil vedle, o chvíli později si Kupka udělal prostor ve vápně a hosté už zvedali ruce, ale obránce ještě stačil střelu ztečovat na tyč. Místo vyrovnání udeřilo na druhé straně, a to hned dvakrát, v obou případech po pěkných kombinacích do prázdné brány - 3:0. A to ještě Fojtík zneškodnil samostatný únik. Podolští mohli alespoň snížit po pěkném průniku Troncheva, ale zakončení na dlouhou nohu skočilo těsně vedle. 

Ve druhém poločase pokračovala kombinační převaha domácích, kteří brankami ve 48. a 56. minutě zvýšili už na 5:0. V tu chvíli to s Kobylkami nevypadalo vůbec dobře, ovšem v dalších šancích domácí přestřelili a Fojtík opět zlikvidoval samostatný nájezd. Na druhé straně přišlo pár náznaků na snížení po úniku Bíži, kličkované Sancheze nebo přímém kopu Štočka, ale ujal se až průnik Troncheva, který domácí zastavili faulem ještě mimo vápno, jenže pískala se penalta. Míč si vzal Sanchez a svým prvním gólem v podolském dresu snížil na konečných 5:1. 

Je velká škoda neproměněných šancí Kobylek v prvním poločase, ale také je třeba uznat, že domácí vyhráli zaslouženě a konečné skóre mohlo být ještě vyšší. Zápas se nepovedl rozhodčímu Klobásovi, který se za každou cenu snažil být ústřední postavou, na konečný výsledek to vliv naštěstí nemělo. Benago v dalím kole čeká opět soupeř z čela tabulky a znovu jde o Janovice, tentokrát však Červené. Hraje se v neděli od 16:00. 

Branky: 25. Čížek, 33. Vokřál, 37. Janoušek, 48. Čermák, 56. Svoboda - 86. Sanchez. 

Sestava BP: Staš (26. Novotný) - Jan Švadlenka, Radovnický (46. Horký), Šilha, Fojtík - Sanchez, Štoček st., Tronchev, Chudomel - Kupka (46. Novák), Bíža (80. Forst). 

Sestava UJ: Svoboda - Hrbek, Staněk, Blecha, Čížek, Čermák, Vacek, Bílek, Vokřál, Svoboda, Janoušek. Střídali: Chlád, Mach, Rejhon, Šusta, Šotka. 

Rozhodčí: Klobása Michael.

Zpět