Benago v záchranářském souboji porazilo Kluky

20.04.2022 08:08

Bílé Podolí B - Kluky 3:2 (1:1)

Před zápasem měly oba celky po třinácti bodech, což stačilo v průběžném pořadí III. třídy na 12. a 13. pozici. Domácí se tentokrát nemohli spolehnout na pomoc hráčů z áčka, kteří měli svůj zápas naplánovaný na neděli, přesto díky brankám Spáčila, Štočka a Fojtíka dokázali zvítězit a odpoutat se od sestupových příček.

Domácí do zápasu vstoupili aktivně a dostali se také do šancí - v 8. minutě Bíža ještě nedosáhl na centrovaný míč, ale o minutu později se k hlavičce dostal Tronchev a za Korejtkem zazvonila tyč! Ve 12. minutě už se skóre měnilo: Štoček st. našel přesnou přihrávkou Spáčila, který rozvlnil síť - 1:0. Místo pokračujícího tlaku a zvýšení skóre se však hra vyrovnala a ve 35. minutě se vyrovnal také stav na 1:1, když zakončoval Siváček. Zakončení Čakovského brankář chytil, střela Doubka šla vedle, a tak poločas skončil nerozhodně.

Podolští věděli, že musí přidat, pokud chtějí, aby všechny body zůstaly doma. V 56. minutě protáhl Štoček ml. Korejtka střelou z vápna, byl z toho roh. V 59. minutě už Štoček ml. na brankáře Kluků vyzrál, když z přímého kopu trefil přesně - 2:1. Tentokrát žádné uklidnění nepřišlo a Podolští se nadále hnali do útoku - Fojtíkovu střelu v 65. minutě vyrazil brankář na roh. V 70. minutě opět Fojtík ztroskotal na Korejtkovi, když ho nechal vyniknout při dorážce z bezprostřední blízkosti. Hosté měli ve druhém poločase první šanci až v 78. minutě, po samostatném úniku naštěstí zakončovali vedle. V 81. minutě se konečně Fojtík dočkal, když do sítě dorazil střelu Troncheva - 3:1. Přesto se museli Podolští o výsledek strachovat až do konce - v 86. minutě Kňourek po chybě obrany snížil na 3:2! Další branky už nepadly, takže důležité body zůstaly v Bílém Podolí.

Po zápase si mohly Kobylky oddechnout. Výkon sice nebyl optimální, ale tentokrát jsou důležité body. Díky výhře postoupili Podolští na 10. místo. Záchranářské boje budou pokračovat hned v dalším kole - hraje se v Tupadlech, které jsou s 11 body na 13. místě. Zápas začíná v sobotu od 17 hodin.

Branky: 12. Spáčil, 59. Štoček ml., 81. Fojtík - 35. Siváček, 86. Kňourek.

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Štoček st. (83. Šváb), Jansa (46. Štoček ml.), Horálek - Dvořák, Spáčil, Tronchev, Čakovský - Bíža (72. Jukl), Doubek (59. Fojtík).

Sestava Kluky: Korejtko - Votava, Navrátil, Šrámek, Siváček, Malý, Blažek, Procházka, Kadlec, Korejtko, Kňourek.

Rozhodčí: Semirád Martin.

Diváků: 40.

Zpět