Benago veze tři body ze Štrampouchu

08.10.2016 19:22

Štrampouch - Bílé Podolí 2:3 (1:1)

V sedmém kole třetí třídy zajížděli podolští fotbalisté na Štrampouch, který se i po odchodu kanonýra Valdmana bez problémů drží v klidném středu tabulky III. třídy. Z loňských vzájemných zápasů braly Kobylky jen jeden bod, ale tentokrát braly všechny tři!

Přitom v první půlhodině to vypadalo, že je jen otázka času, kdy domácí spustí svůj brankostroj - už v 5. minutě domácí zvedali ruce, ale Skokan střelu do šibenice vytáhl na roh. V 7. minutě hostující brankář opět čaroval, když zakročil proti gólovce a následná doražka orazítkovala tyč. Ve 14. minutě se poprvé dostali do zakončení hosté, ale Doubkova střela postrádala razanci. Na druhé straně bylo nebezpečněji - Šupka tentokrát brankáře překonal, ale na čáře vykopl míč z brány Šilha. Po půlhodině se osmělili také hosté, ale Doubkovu střelu Chmelař vyrazil a Štoček mířil levačkou těsně vedle. Ve 37. minutě vystihl malou domů Doubek a samostatný únik chladnokrevně proměnil ve vedoucí gól - 0:1. Radost Kobylkám vydržela jen minutu - na Šupkovu střelu si sice Skokan sáhl, ale od tyče se odrazila do brány - 1:1. Přesto Podolští udrželi - vzhledem k průběhu hry - příznivou remízu po prvním poločase.

V první půli hráli Podolští proti větru a na vlastní polovině měli terén značně nepříznivý pro kombinaci po zemi. Ve druhé půli měli naopak domácí problémy s rozehrávkou na své půlce a jednu z chyb vystihl aktivní Kachmarskyy, jehož střelu vyrazil Chmelař. Z následného rohu hlavičkoval Šváb, ale jeho zakončení zblokovala obrana na další roh. Při něm Štoček neomylně našel hlavu Kupky, který zamířil pod břevno - 1:2. I tentokrát mohlo být rychle vyrovnáno, ale Skokan zmírnil prudkou střelu z úhlu a na brankové čáře zasáhl Kupka odkopem na roh. Přestože byla poměrně zima, gólmanovi hostů rozhodně bylo teplo - v 60. a 62. minutě likvidoval další dvě velké šance domácích. V 70. minutě Fejfar vybojoval přímý kop, Štoček poslal přes zeď jedovku, kterou Chmelař jenom vyrazil, dobíhající Kupka mu míč vypíchl a následný penaltový faul potrestal Štoček s velkým štěstím brankou na 1:3. Domácí zvýšili tempo a po několika pokusech o zakončení se dočkali snížení - v 75. minutě Pašiak z přímého kopu na hranici šestnáctky prostřelil zeď - 2:3. Podolští se obávali závěrečného náporu, ale nakopávané míče obrana zvládala odvracet a když už domácí zakončili, Skokan byl na místě. I přes mnohaminutové nastavení Podolští tři body ubránili.

Byl to zvláštní zápas - proti velmi dobře technicky vybavené střední záloze domácích ve složení Oliva - Pašiak se postavila "stoletá" záložní řada hostů ve složení Šváb - Štoček, ale hosté týmovým výkonem a s potřebnou trochou štěstí dokázali zápas vyhrát. Z týmového pojetí vyčníval snad jen brankář Skokan, který neomylně likvidoval jednu gólovku za druhou a přiváděl domácí střelce k šílenství. Z tohoto pohledu jsou body pro hosty zasloužené, více chtěli vyhrát. Po vítězství s Kácovem si tak benago připsalo další tři body a v tabulce je už na 4. místě. V dalším kole hraje benago s rezervou Seldece doma v sobotu od 16 hodin.

Branky: 38. Šupka, 75. Pašiak - 37. Doubek, 50. Kupka, 70. Štoček z penalty.

Sestava FC: Skokan - Jan Švadlenka, Kupka, Šilha, Jakub Fejfar - Horký, Štoček, Bohuslav Šváb (84. Tomáš Švadlenka), Jansa - Kachmarskyy, Doubek.

Sestava Štrampouch: Chmelař - Biroš, Novodas, Záhrobský, Pašiak, Vetešník, Šulc, Havránek, Oliva, Muller, Šupka. Střídali: Vacek, Šimunek.

Rozhodčí: Křivka František.

Zpět