Benago vyhrálo počtvrté za sebou, doma porazilo sedleckou rezervu

08.10.2019 21:08

Bílé Podolí B - Sedlec B 3:1 (3:0)

Podolské benago hraje poslední dobou ve velké pohodě a dobrou formu potvrdilo i proti poslednímu celku tabulky. Sedlecká rezerva dosud nebodovala a ani z Bílého Podolí žádný bod nepřivezla. Domácí rozhodli už v prvním poločase, kdy se trefil dvakrát Tyšer a jednou Radovnický.

Oproti sobotnímu deštivému utkání áčka se hrálo za krásného počasí a diváci viděli svižný fotbal se spoustou šancí na obou stranách. Jako první zahrozili hosté a ve 4. minutě zazvonila za Stašem tyč! Ale potom začali domácí plnit roli favorita a dostávali se do šancí: v 10. minutě Tyšer ještě neuspěl, když jeho střelu Rybák vyrazil, ale ve 14. minutě už domácí snajpr, který ještě na jaře střílel branky v dresu soupeře, otevřel skóre po přihrávce Radovnického - 1:0. Domácí byli při chuti a mohli přidat další branky: Štoček ml. střílel nad branku, Radovnický svůj samostatný únik zakončil vedle, střela Štočka st. byla zblokovaná na roh. Až ve 32. minutě se prosadil Radovnický po centru Štočka ml. - 2:0. V závěru poločasu se Filip Tyšer dostal do tří šancí: ve 37. minutě po přihrávce Štočka ml. pálil těsně vedle, ve 40. minutě po krásné Švábově uličce postupoval sám na bránu, ale také nedal; až ve 43. minutě zakončil souhru Radovnického a Švába přesně - 3:0!

Stejně jako v prvním poločase, tak i v tom druhém se jako první dostali do šance hosté, ale ani tentokrát se jim síť rozvlnit nepodařilo. Na druhé straně si chtěli zopakovat úspěšnou spolupráci z prvního poločasu centrující Štoček ml. a hlavičkující Radovnický, ale skóre se neměnilo. V 57. minutě se ke střele dostal Bíža, ale Rybák byl pozorný, stejně jako při pokusu Štočka ml. z trestného kopu a také při samostatném úniku Tyšera v 70. minutě. Když nedali branku domácí, podařilo se to hostům: v 71. minutě ještě Staš zasáhl proti gólové šanci, ale v 75. minutě se hlavou prosadil Šilhán - 3:1. Ze strany hostů to však bylo vše, domácí další dramatizaci výsledku nedopustili. Naopak sami mohli v závěru zvýšit skóre, ovšem střelu Štočka st. vyrazil Rybák na roh.

Podolští si v klidu dokráčeli pro tři body a zaslouženě se vyhřívají na čtvrté příčce tabulky III. třídy. O jeho udržení budou bojovat v neděli ve Vlkanči, který je jen o bod pozadu na pátém místě. Hraje se od 15:30.

Branky: 14. a 43. Tyšer, 32. Radovnický - 76. Šilhán.

Sestava BP: Staš - Jan Švadlenka, Šilha, Lukáš Toman, Jansa - Štoček ml. (69. Novák), Štoček st., Šváb, Bročka (85. Forst) - Tyšer, Radovnický (56. Bíža).

Sestava Sedlec: Rybák - Fitzbauer, Hyka, Žídek, Dostál, Češpiva, Vrba, Poul, Kožnar, Bříza, Šilhán.

Rozhodčí: Kučera Jaroslav.

Diváků: 40.

Zpět